Песто с подправки от градината

Песто с подправки от градината

Подготовка 10 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Можете да замразите това чудесно песто във формичките за лед и така ще разполагате с готов вариант за бърза и лесна топла вечеря.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
381 ккал 37 г 17 г 3 г 2 г 1 г 10 г 0.6 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 1 г 10 г 0.6 г
381 ккал 37 г 17 г 3 г 2 г 1 г 10 г 0.6 г

Продукти

  • 100 г микс от зелени подправки – изберете от босилек, широколистен Магданоз , мента, див лук, Копър – това, с което разполагате в градината или хладилника, и допълнително за сервиране
  • 300 мл сметана
  • 100 г пармезан, настърган и допълнително за сервиране
  • 100 г печени кедрови ядки и допълнително за сервиране
  • За сервиране
  • 50 г спагети, лингуини или друг вид паста за порция

Приготвяне

1. Поставете в кухненски робот зелените подправки, сметаната и пармезана и пасирайте. Добавете кедровите ядки и пасирайте само за секунда, за да се натрошат на едро. Подправете добре със сол и пипер и разпределете количеството, което искате да замразите, във формички за лед с помощта на лъжица. Увийте във фолио и замразете.

 

2. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете, добавете прясното песто и разбъркайте. Ако използвате от замразеното, сложете по 1-2 кубчета за порция в тенджерата от пастата. Сложете отгоре отцедената паста, похлупете и оставете за 10 мин. Разбъркайте разтопеното песто и пастата и сервирайте поръсено с още пармезан, кедрови ядки и зелени подправки по желание.

Коментирай
Харесай 1 veli

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни Летни рецепти Направи и замрази Пица Постни ястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Ризото с тиквички

Goodfood 55 м , лук, пармезан, лимон, запечени кедрови ядки, тиквички, маскарпоне, зеленчуков бульон, ориз за ризото, зехтин, Масло 10 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................