Овесени ядки с канела, банан и ягоди

Овесени ядки с канела, банан и ягоди

Подготовка 15 мин Приготвяне 5 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Идея за полезно и зареждащо с енергия начало на деня

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
266 ккал 2 г 1 г 53 г 34 г 5 г 12 г 0.24 г
Захар Фибри Протеини Сол 34 г 5 г 12 г 0.24 г
266 ккал 2 г 1 г 53 г 34 г 5 г 12 г 0.24 г

Продукти

  • 100 г овесени ядки
  • 1/2 ч.л. Канела и допълнително за сервиране
  • 4 с.л. захар демерара
  • 450 мл обезмаслено мляко
  • 3 банана, нарязани на кръгчета
  • 400 г Ягоди , почистени и разполовени
  • 150 г обезмаслено кисело мляко

Приготвяне

Овесените ядки зареждат с енергия. Можете да използвате всякакви плодове – боровинките също са много подходящи.

1. В тенджера смесете овесените ядки, канелата, захарта, млякото и половината банани. Изчакайте сместа да заври, като разбърквате периодично. Намалете огъня и оставете 4–5 мин, като бъркате.


2. Свалете от огъня, разпределете в 4 купички, а отгоре сложете останалите банани, ягодите, по 1 с.л. кисело мляко и поръсете с канела.

Съвет
Можете да приготвите тази закуска и във фурната – загрейте я до 150°C и в огнеупорен съд объркайте овесените ядки, канелата, захарта и млякото. Покрийте с фолио и печете 45 мин. Извадете, добавете половината банани и печете още 15 мин. Довършете рецептата според указанията по-горе.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Летни рецепти

Опитайте още

Сготви

Харесай Брюкселско зеле със запечен сусам

Goodfood 20 м , захар, соев сос с ниско съдържание на натрий, Брюкселско зеле, вино шери, сусамови семена, червена люта чушка 6 продукта
Сготви

Харесай Пилешко ризото с грах, бакла и рукола

Goodfood 3 ч 10 м , аспержи, бяло вино, зеленчуков бульон, лук, пармезан, билков зехтин, бакла, пресен грах в шушулки, ориз за ризото, дива рукола, масло, пилешки гърди без кожата 12 продукта
Сготви

Харесай Салата от червено цвекло и манго с прясно козе сирене

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

..................................