Овесени ядки с канела, банан и ягоди

Овесени ядки с канела, банан и ягоди

Подготовка 15 мин Приготвяне 5 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Идея за полезно и зареждащо с енергия начало на деня

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
266 ккал 2 г 1 г 53 г 34 г 5 г 12 г 0.24 г
Захар Фибри Протеини Сол 34 г 5 г 12 г 0.24 г
266 ккал 2 г 1 г 53 г 34 г 5 г 12 г 0.24 г

Продукти

  • 100 г овесени ядки
  • 1/2 ч.л. Канела и допълнително за сервиране
  • 4 с.л. захар демерара
  • 450 мл обезмаслено мляко
  • 3 банана, нарязани на кръгчета
  • 400 г Ягоди , почистени и разполовени
  • 150 г обезмаслено кисело мляко

Приготвяне

Овесените ядки зареждат с енергия. Можете да използвате всякакви плодове – боровинките също са много подходящи.

1. В тенджера смесете овесените ядки, канелата, захарта, млякото и половината банани. Изчакайте сместа да заври, като разбърквате периодично. Намалете огъня и оставете 4–5 мин, като бъркате.


2. Свалете от огъня, разпределете в 4 купички, а отгоре сложете останалите банани, ягодите, по 1 с.л. кисело мляко и поръсете с канела.

Съвет
Можете да приготвите тази закуска и във фурната – загрейте я до 150°C и в огнеупорен съд объркайте овесените ядки, канелата, захарта и млякото. Покрийте с фолио и печете 45 мин. Извадете, добавете половината банани и печете още 15 мин. Довършете рецептата според указанията по-горе.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Летни рецепти

Опитайте още

Сготви

Харесай Месно руло с извара, спанак и бадеми

Goodfood риган, спанак, морска сол, говежда кайма, галета, бадеми, мащерка, индийско орехче, извара, зехтин, свинска кайма, зелен лук, бекон, яйца, пармезан, консервирани белени домати 16 продукта
Сготви

Харесай Зелен фасул с копър и чесън

Goodfood копър, зелен фасул, Чесън, зехтин, лимонов сок 5 продукта

Препоръчани

Коментари