Сьомга на грил с джинджифил и соев сос BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Сьомга на грил с джинджифил и соев сос

Сьомга на грил с джинджифил и соев сос

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това ястие се приготвя бързо и лесно, освен това е с ниско съдържание на мазнини, така че не пропускайте да го включите в менюто си

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
300 ккал 15 г 3 г 15 г 3 г 3 г 20 г 0.25 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 3 г 20 г 0.25 г
300 ккал 15 г 3 г 15 г 3 г 3 г 20 г 0.25 г

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 филета от сьомга
  • 6 стръка зелен лук, ситно нарязани
  • 1 червена люта чушка, разполовена, без семки и ситно нарязана (виж съвета)
  • 1 парче Джинджифил колкото палец, ситно нарязано
  • 1 скилидка Чесън , ситно нарязана
  • 2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
  • 400 г варен ориз

Приготвяне

1. В оребрен тиган загрейте 1 с.л. зехтин и изпечете сьомгата с кожата надолу за 5–6 мин до хрупкаво и златисто. Обърнете внимателно и печете още 2 мин. Извадете от тигана и оставете настрана.


2. Загрейте в тиган останалия зехтин, добавете зеления лук, джинджифила, лютата чушка и чесъна и пържете 1 мин. Свалете от огъня, добавете соевия сос и объркайте добре. Сервирайте сьомгата върху канапе от варен ориз, а отгоре поставете зеленчуците.

Съвет
Семките на лютите чушки се отстраняват най-лесно с лъжица. Разполовете чушката надлъжно и прокарайте лъжицата по цялата дължина на половинките – едновременно ще отстраните семките и бялата мембрана.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Агнешки котлет със спаначен фарс и ядки

Goodfood
Сготви

Харесай Паста със скариди, маскарпоне и лимон

Goodfood 30 м

Препоръчани

Коментари

...................................