Пълнени сладки чушки

Пълнени сладки чушки

Подготовка 15 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Разполовени червени чушки, пълнени с моцарела и маслини и поръсени със зехтин и риган

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
282 ккал 22 г 9 г 8 г 7 г 2 г 13 г 0.73 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 2 г 13 г 0.73 г
282 ккал 22 г 9 г 8 г 7 г 2 г 13 г 0.73 г

Продукти

  • 4 чушки, разполовени по дължина през дръжките и изчистени от семките
  • 1 с.л. студено пресован зехтин, плюс още малко за поръсване
  • 250 г моцарела, нарязана
  • 2 с.л. черни маслини, нарязани на дребно
  • 1 с.л. нарязан риган
  • 2 скилидки Чесън , смачкани

Приготвяне

1. Загрейте барбекюто или оребрен тиган на висока температура. Намажете обилно външната страна на чушките със зехтина.


2. Напълнете чушките с моцарелата, маслините, ригана, чесъна и ако искате, полейте с още няколко капки зехтин.


3. Сложете ги на барбекюто, с пълнената страна нагоре, и печете 12-15 мин, докато станат на ивици (или ги запечете във фурната на 220°С (200°С с обдухване) за същото време).

Съвет
За да постигнете вкуса на опушено барбекю, докато печете чушките сложете капака на барбекюто или ги покрийте с обърната тава.

Коментирай
Харесай 1 pehota

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Розов сладкиш с малиново сладко

Goodfood 1 ч 15 м , пудра захар, брашно, ванилов екстракт, розова боя за храна, масло, малиново сладко, яйце, светла кафява захар 8 продукта
Сготви

Харесай Тигрови скариди с кокосова панировка върху бананова салца

Goodfood тигрови скариди, чесън, кокосови стърготини, захар, брашно, банани, зехтин, олио, яйца, доматена салца 10 продукта
Сготви

Харесай Ароматно цвекло

Goodfood лук, червено цвекло, смляна канела, кафява захар, кимион, червен винен оцет 6 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................