Пълнени сладки чушки

Пълнени сладки чушки

Подготовка 15 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Разполовени червени чушки, пълнени с моцарела и маслини и поръсени със зехтин и риган

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
282 ккал 22 г 9 г 8 г 7 г 2 г 13 г 0.73 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 2 г 13 г 0.73 г
282 ккал 22 г 9 г 8 г 7 г 2 г 13 г 0.73 г

Продукти

  • 4 чушки, разполовени по дължина през дръжките и изчистени от семките
  • 1 с.л. студено пресован зехтин, плюс още малко за поръсване
  • 250 г моцарела, нарязана
  • 2 с.л. черни маслини, нарязани на дребно
  • 1 с.л. нарязан риган
  • 2 скилидки Чесън , смачкани

Приготвяне

1. Загрейте барбекюто или оребрен тиган на висока температура. Намажете обилно външната страна на чушките със зехтина.


2. Напълнете чушките с моцарелата, маслините, ригана, чесъна и ако искате, полейте с още няколко капки зехтин.


3. Сложете ги на барбекюто, с пълнената страна нагоре, и печете 12-15 мин, докато станат на ивици (или ги запечете във фурната на 220°С (200°С с обдухване) за същото време).

Съвет
За да постигнете вкуса на опушено барбекю, докато печете чушките сложете капака на барбекюто или ги покрийте с обърната тава.

Коментирай
Харесай 1 pehota

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Шоколадови мелби с круша

Goodfood 20 м , кекс, блокче черен шоколад, лъжици сладолед, настъргана кора от 1 портокал, бренди или портокалов ликьор (може да използвате и сока от крушите), пълномаслена сметана, печени лешници, ситно нарязани, круши от компот, нарязани на четвъртинки, бренди или портокалов ликьор (или портокалов сок) 9 продукта
Сготви

Харесай Къри с пиле и манго

Goodfood 1 ч 10 м , джинджифил, Кориандър, манго, кокосово мляко, чътни с манго, слънчогледово олио, смлян кимион, ориз басмати, пилешки горни бутчета, паста корма, пилешки бульон, туршия от зелени лимони, лук, семена нигела, хляб наан, куркума 16 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................