Пълнени сладки чушки

Пълнени сладки чушки

Подготовка 15 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Разполовени червени чушки, пълнени с моцарела и маслини и поръсени със зехтин и риган

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
282 ккал 22 г 9 г 8 г 7 г 2 г 13 г 0.73 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 2 г 13 г 0.73 г
282 ккал 22 г 9 г 8 г 7 г 2 г 13 г 0.73 г

Продукти

  • 4 чушки, разполовени по дължина през дръжките и изчистени от семките
  • 1 с.л. студено пресован зехтин, плюс още малко за поръсване
  • 250 г моцарела, нарязана
  • 2 с.л. черни маслини, нарязани на дребно
  • 1 с.л. нарязан риган
  • 2 скилидки Чесън , смачкани

Приготвяне

1. Загрейте барбекюто или оребрен тиган на висока температура. Намажете обилно външната страна на чушките със зехтина.


2. Напълнете чушките с моцарелата, маслините, ригана, чесъна и ако искате, полейте с още няколко капки зехтин.


3. Сложете ги на барбекюто, с пълнената страна нагоре, и печете 12-15 мин, докато станат на ивици (или ги запечете във фурната на 220°С (200°С с обдухване) за същото време).

Съвет
За да постигнете вкуса на опушено барбекю, докато печете чушките сложете капака на барбекюто или ги покрийте с обърната тава.

Коментирай
Харесай 1 pehota

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Домашен сладолед с малини

Goodfood 50 м , овесени ядки, светъл мед, уиски, светла кафява захар, пълномаслена сметана, яйца, малини 7 продукта
Сготви

Харесай Салата от печена тиква с домашно цедено кисело мляко

Goodfood 1 ч

Препоръчани

Коментари

.................................