Тарта с праскови, нектарини и кайсии

Тарта с праскови, нектарини и кайсии

Подготовка 20 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Средно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Ако разполагате с готово бутер-тесто, тази тарта се приготвя за минути

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
428 ккал 26 г 10 г 42 г 25 г 2 г 8 г 0.5 г
Захар Фибри Протеини Сол 25 г 2 г 8 г 0.5 г
428 ккал 26 г 10 г 42 г 25 г 2 г 8 г 0.5 г

Продукти

  • 375 г бутер тесто
  • 100 г заквасена сметана и още за сервиране (по желание)
  • 1 голямо яйце и още 2 белтъка
  • 100 г смлени бадеми
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 140 г захар
  • 3-5 броя праскови, нектарини и кайсии, нарязани
  • 2 с.л желе от праскови, нектарини или кайсии
  • 1/4 ч.л. бадемов екстракт (по желание)
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 25 г запечени филирани бадеми

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Разстелете тестото в кръгла форма, като оформите с ножа борд от 2 см. Запечете около 10-12 мин, докато се надигне, стане златисто и хрупкаво отдолу. Смесете сметаната, цялото яйце, смлените бадеми, ваниловия екстракт и 40 г от захарта.

2. Натиснете средата да спадне и разпределете там сметановата смес, а отгоре сложете плодовете. Загрейте желето да се поразтопи и намажете с него плодовете. Запечете във фурната за 10 мин.

3. През това време разбийте белтъците в голяма купа. Добавете останалите 100 г захар, бадемовия екстракт, ако използвате, и царевичното брашно. Разбийте, докато се получи плътна и гладка смес за целувка. Извадете тартата от фурната и намалете температурата до 160°С (140°С с обдухване). Разпределете с лъжица сместа за целувките върху тартата, поръсете с филираните бадеми и запечете за нови 10-12 мин, докато целувките станат твърди при допир. Сервирайте тартата охладена до стайна температура с още сметана.

Коментирай
Харесай 1 Десислава Стоичкова

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Летни десерти Летни рецепти Тарти Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Боб в гърне

Goodfood Червен пипер, домати от консерва, Чубрица, морков, зехтин, бял боб, целина, сушени червени чушки, джоджен, лук 10 продукта
Сготви

Харесай Свински ребърца с медена глазура с чипотле

Goodfood 1 ч 50 м

Препоръчани

Коментари

...................................