Пилаф с киноа, кафяв ориз и червена леща

Пилаф с киноа, кафяв ориз и червена леща

Подготовка 5 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Нестандартен питателен пилаф, богат на белтъчини и влакнини

Продукти

  • 1 глава лук шалот, дребно нарязан
  • 1 средно голям морков, нарязан на колелца
  • 600 мл зеленчуков (или месен) бульон
  • 1/2 чаша кафяв ориз
  • 1/2 чаша бяла киноа
  • 1/2 чаша червена леща
  • 1 ч.л. къри
  • 1 ч.л. Кимион на зърна
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г бекон, нарязан на ивици
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер

Приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте шалота и моркова. Добавете ориза, залейте с бульона и варете почти до готовност. Прибавете киноата, варете около 10 мин, след което добавете и червената леща. След като лещата се свари, свалете от котлона и подправете със сол, къри и кимион. Запържете ивиците бекон до златисто и ги сипете върху ястието. Поръсете със смлян черен пипер и поднесете топло.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

.....................................