Пилаф с киноа, кафяв ориз и червена леща

Пилаф с киноа, кафяв ориз и червена леща

Подготовка 5 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Нестандартен питателен пилаф, богат на белтъчини и влакнини

Продукти

  • 1 глава лук шалот, дребно нарязан
  • 1 средно голям морков, нарязан на колелца
  • 600 мл зеленчуков (или месен) бульон
  • 1/2 чаша кафяв ориз
  • 1/2 чаша бяла киноа
  • 1/2 чаша червена леща
  • 1 ч.л. къри
  • 1 ч.л. Кимион на зърна
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г бекон, нарязан на ивици
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер

Приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте шалота и моркова. Добавете ориза, залейте с бульона и варете почти до готовност. Прибавете киноата, варете около 10 мин, след което добавете и червената леща. След като лещата се свари, свалете от котлона и подправете със сол, къри и кимион. Запържете ивиците бекон до златисто и ги сипете върху ястието. Поръсете със смлян черен пипер и поднесете топло.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Козуначен венец със сметана

Goodfood брашно, прясно мляко, сметана, мая, захар, пудра захар, портокалова кора, яйца, бланширани бадеми, сол, Масло 11 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................