Пай с гъби, спанак и картофи

Пай с гъби, спанак и картофи

Подготовка 15 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Здравословен зеленчуков пай с чудесно съчетание на съставки

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
215 ккал 8 г 2 г 29 г 4 г 5 г 9 г 0.77 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 5 г 9 г 0.77 г
215 ккал 8 г 2 г 29 г 4 г 5 г 9 г 0.77 г

Продукти

  • 400 г спанак
  • 1 с.л. зехтин
  • 500 г гъби, напр. печурки или шийтаке
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 250 мл телешки бульон (от 1/2 кубче сух бульон)
  • 300 г сварени пресни картофи, нарязани на хапки
  • 1 с.л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч.л. прясно настъргано Индийско орехче
  • 2 с.л. сметана, препълнени
  • 3 кори за баница
  • 300 г задушен зелен Боб , за сервиране
  • 300 г задушено броколи, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С ( 180°С с обдухване). Поставете спанака в гевгир и сипете върху него тенджера вряла вода.


2. Загрейте половината от мазнината в голям незалепващ тиган и пържете гъбите на силен огън до златисто. Добавете чесъна, пържете още 1 мин и добавете бульона, горчицата, индийското орехче и картофите. Оставете да ври, докато се редуцира. Овкусете със сол и пипер и свалете от огъня. Добавете сметаната и спанака. Сипете във форма за пай и оставете да изстине за няколко минути.


3. Намажете корите с останалата мазнина, леко ги намачкайте и ги поставете върху плънката. Печете 20-25 минути, до златисто. Сервирайте със задушените зеленчуци.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Млад зелен боб с орехи пекан и кленов сироп

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

.....................................