Брускети направи си сам

Брускети направи си сам

Подготовка 15 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Просто изберете топинга, който ви е по вкуса

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
483 ккал 22 г 5 г 61 г 7 г 8 г 15 г 3 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 8 г 15 г 3 г
483 ккал 22 г 5 г 61 г 7 г 8 г 15 г 3 г

Продукти

  • ТОПИНГ С АРТИШОК
  • 400 г артишок (сърцевината) от консерва, отцеден
  • кората и сокът на 1/2 лимон
  • 1 малка шепа Босилек или мента, нарязани на едро
  • 1 скилидка Чесън , нарязана
  • зехтин за поръсване
  • ТОПИНГ С Орехи
  • 50 г Орехи , разполовени и изпечени
  • 140 г рикота
  • 1 с.л. настърган пармезан или вегетарианска алтернатива
  • малко сок от лимон
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • 100 г зелени маслини
  • 100 г полусушени домати
  • 2 шепи рукола
  • 400 г пълнозърнест хляб, нарязан на дебели филии
  • Ако не искате брускетите да са вегетариански, добавете
  • 2 парчета прошуто на порция

Приготвяне

С мини кухненски робот или с ръчен блендер пасирайте продуктите за всеки топинг за 1 мин, докато получите груба паста. Подправете със сол и пипер и поставете в две отделни купи. Аранжирайте ги на поднос заедно с маслините, доматите и руколата. Изпечете филиите и ги наредете отстрани заедно с прошутото, ако използвате. Поднесете и дайте възможност на всеки сам да „сглоби“ вечерята си.

Съвет
Преди да пасирате втория топинг, избършете робота с кухненска хартия, но не е нужно да го миете. Не се притеснявайте, ако ви изостане малко топинг, и двата си подхождат чудесно с паста.

Коментирай
Харесай 1 Даниела

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Предястия Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай По-леки начос

Goodfood 50 м , сос Табаско, червен лук, моцарела, пресен лук, смлян кимион, рапично олио, авокадо, консерва червен боб, рапично олио, полумаслена сметана, кориандър, домати, люта чушка, зелен лимон, Чесън, тортили, кориандър 17 продукта
Сготви

Харесай Картофена фритата с песто и козе сирене

Goodfood 35 м

Препоръчани

Коментари

.....................................