Брускети направи си сам

Брускети направи си сам

Подготовка 15 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Просто изберете топинга, който ви е по вкуса

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
483 ккал 22 г 5 г 61 г 7 г 8 г 15 г 3 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 8 г 15 г 3 г
483 ккал 22 г 5 г 61 г 7 г 8 г 15 г 3 г

Продукти

  • ТОПИНГ С АРТИШОК
  • 400 г артишок (сърцевината) от консерва, отцеден
  • кората и сокът на 1/2 лимон
  • 1 малка шепа Босилек или мента, нарязани на едро
  • 1 скилидка Чесън , нарязана
  • зехтин за поръсване
  • ТОПИНГ С Орехи
  • 50 г Орехи , разполовени и изпечени
  • 140 г рикота
  • 1 с.л. настърган пармезан или вегетарианска алтернатива
  • малко сок от лимон
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • 100 г зелени маслини
  • 100 г полусушени домати
  • 2 шепи рукола
  • 400 г пълнозърнест хляб, нарязан на дебели филии
  • Ако не искате брускетите да са вегетариански, добавете
  • 2 парчета прошуто на порция

Приготвяне

С мини кухненски робот или с ръчен блендер пасирайте продуктите за всеки топинг за 1 мин, докато получите груба паста. Подправете със сол и пипер и поставете в две отделни купи. Аранжирайте ги на поднос заедно с маслините, доматите и руколата. Изпечете филиите и ги наредете отстрани заедно с прошутото, ако използвате. Поднесете и дайте възможност на всеки сам да „сглоби“ вечерята си.

Съвет
Преди да пасирате втория топинг, избършете робота с кухненска хартия, но не е нужно да го миете. Не се притеснявайте, ако ви изостане малко топинг, и двата си подхождат чудесно с паста.

Коментирай
Харесай 1 Даниела

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Предястия Средиземноморска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Печено телешко с моркови и лесен грейви сос

Goodfood 1 ч 15 м

Препоръчани

Коментари

.................................