Хлебчета с копър, пушена сьомга и салата от краставици

Хлебчета с копър, пушена сьомга и салата от краставици

Подготовка 30 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Броя: 8
Автор: Goodfood

Нестандартни хлебчета с топинг от крем сирене и сьомга със свежа салата от краставици и червен лук

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
365 ккал 10 г 5 г 48 г 7 г 4 г 21 г 2.85 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 4 г 21 г 2.85 г
365 ккал 10 г 5 г 48 г 7 г 4 г 21 г 2.85 г

Продукти

  • 200 г бяло брашно и малко за поръсване
  • 200 г пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. Сода бикарбонат
  • 20 г Копър , половината ситно нарязан
  • 50 г краве масло, на кубчета
  • 300 мл мляко, затоплено и малко за намазване
  • 1 ч.л. маково семе
  • 200 г пушена сьомга, за поднасяне
  • 300 г крем сирене, за поднасяне
  • ЗА САЛАТАТА
  • 1 с.л. захар
  • 100 мл оризов оцет
  • 1 голяма краставица, обелена
  • 1/2 глава червен лук, много тънко нарязана
  • 1 червена люта Чушка , без семената, ситно нарязана

Приготвяне

1. Започнете с хлебчетата. Загрейте фурната на 230°С (210°С с обдухване) и набрашнете тавата от печката. Смесете брашната, содата, накълцания копър и 2 ч.л. сол в купа, добавете маслото и го втрийте, докато го поемат. Сипете млякото и объркайте сместа на лепкаво тесто.


2. Извадете тестото върху набрашнена повърхност, поръсете го с брашно, поръсете и ръцете си и го сгънете 2-3 пъти, за да поомекне. Оформете го на кръг с дебелина 4 см и оформете хлебчета с нож за курабийки с диаметър 7 см (вижте съвета). Съберете остатъците и повторете действията до изчерпване на тестото. Намажете хлебчетата с мляко, поръсете ги с маково семе и ги изпечете за 15-18 мин до златисто. Охладете ги на решетка. Като всички хлебчета, и тези са най-вкусни същия ден.


3. Заемете се със салатата. Разбъркайте захарта в оцета, докато се разтвори. Разполовете краставицата и я почистете от семената. Нарежете я на дебели резени, добавете оцета, лука и чушката и я приберете за поне 15 мин в хладилника. Можете да го направите до 24 часа по-рано. Когато сте готови да поднесете, накъсайте върху салатата останалия копър. Разполовете хлебчетата, намажете ги с меко сирене и сложете по една ивица пушена сьомга върху всяка половинка.

 

Съвет

За да станат хлебчетата по-дебели, набрашнявайте ножа преди всяко отрязване. Така той няма да залепва за тестото и да смачква ръбовете на среза при натискането.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Предястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Глазирани моркови с лакрицови бонбони

Goodfood 40 м
Сготви

Харесай Испанска шунка с хрупкав хляб и домати

Goodfood 15 м , багета, домати, коктейлни шишчета, чесън, зехтин, шунка серано 6 продукта
Сготви

Харесай Киш с пресни картофи, зелен лук и чедър

Goodfood 1 ч 35 м

Препоръчани

Коментари

.................................