Пилешки гърди със салата от авокадо

Пилешки гърди със салата от авокадо

Подготовка 10 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 1
Автор: Goodfood

Контрастът от вкусове в тази рецепта е прекрасен - опушеният червен пипер, с който е подправено месото, е лютив, а салатата има успокояващ ефект

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
344 ккал 20 г 4 г 9 г 5 г 3 г 32 г 0.23 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 3 г 32 г 0.23 г
344 ккал 20 г 4 г 9 г 5 г 3 г 32 г 0.23 г

Продукти

  • 1 парче пилешки гърди без кожа
  • 2 ч.л. зехтин (1 с.л. за салатата)
  • 1 пълна ч.л. пушен Червен пипер
  • ЗА САЛАТАТА
  • 1/2 малък плод авокадо, на кубчета
  • 1 ч.л. червен винен оцет
  • 1 с.л. Магданоз , едро нарязан
  • 1 средно голям домат, нарязан
  • 1/2 малка глава червен лук, нарязан на тънки кръгчета

Приготвяне

1. Загрейте грила на умерена температура. Намажете пилешкото с 1 ч.л. зехтин и втрийте в него червения пипер. Печете 4-5 мин от всяка страна, докато леко покафенее.


2. Смесете продуктите за салатата и добавете останалия зехтин. Нарежете пилешкото на едри парчета и сервирайте със салатата.

Коментирай
Харесай 1 Теодора Костова

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Фугас с червен лук, чери домати и розмарин

Goodfood 2 ч 10 м
Сготви

Харесай Брауни „Черна гора“

Goodfood 1 ч 10 м , кандирани череши в сироп, разполовени, меко масло на стайна температура и още за намазване, брашно с набухвател, пудра захар, средни яйца, черен шоколад (60% какао), инстантно кафе, есенция череша (по желание), зелен сладкарски гел, какао на прах, меко масло на стайна темепература, светла мека кафява захар, сушени череши, може и вишни, нарязани 13 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................