Пържола с чили масло и печени картофки

Пържола с чили масло и печени картофки

Подготовка 10 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Ако се чудите с какво да впечатлите любимия човек, пържолата е винаги удачен избор, а ароматните картофки са завършващият детайл

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
722 ккал 47 г 20 г 40 г 3 г 4 г 51 г 0.63 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 4 г 51 г 0.63 г
722 ккал 47 г 20 г 40 г 3 г 4 г 51 г 0.63 г

Продукти

  • 1 с.л. ситно нарязан Магданоз
  • 50 г меко масло плюс още малко
  • 1 червена люта чушка, ситно нарязана
  • сокът и настърганата кора от 1/2 лимон
  • 1 ч.л. зехтин
  • 2х200 г говежди пържоли, овкусени
  • 2 шепи листни зеленчуци за салата
  • ЗА КАРТОФКИТЕ
  • 450 г картофи, обелени и по-едро нарязани
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. листа от Мащерка
  • 1 скилидка Чесън , смачкана

Приготвяне

1. За чили маслото объркайте магданоза с накълцаната люта чушка в маслото, добавете малко лимонов сок, настърганата лимонова кора и овкусете. Охладете, докато стегне.


2. Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). За чипса сложете картофите в тавичка и ги объркайте добре с останалите съставки. Запечете за 35-40 мин, докато станат златисти и хрупкави.


3. В тиган загрейте повечко олио, добавете допълнителното масло и запържете овкусените пържоли за 2-4 мин от всяка страна. Извадете ги в чинии. Объркайте листата за зелената салата със зехтина и лимоновия сок. Разпределете ги в чиниите, прибавете чипса, а върху месото поставете от чили маслото.

 

Съвет

За още по-специален ефект размажете маслото дебело в тавичка, охладете го да стегне и изрежете сърчица.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Св. Валентин Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Пълнен марокански пита хляб

Goodfood 5 м , хумус, червена чушка, пита хляб, листа рукола, фалафел 5 продукта
Сготви

Харесай Печена целина със зелени подправки

Goodfood 2 ч 45 м , масло, дафинови листа, розмарин, целина, Чесън, мащерка, зехтин 7 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................