Пикантно пиле с кажунски подправки и киноа

Пикантно пиле с кажунски подправки и киноа

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Ястие с пилешко, сушени кайсии и киноа, с ниско съдържание на мазнини, но богато на протеини

Продукти

  • 4 парчета пилешки гърди без кожа, нарязани на хапки
  • 1 с.л. кажунски микс от подправки
  • 100 г киноа
  • 600 мл горещ пилешки бульон
  • 100 г сушени кайсии, нарязани
  • 125 г зелена леща
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 глави червен лук, нарязани на тънки ленти
  • 1 връзка Зелен лук , нарязан
  • малка връзка Кориандър , накълцана

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). Объркайте пилешкото с кажунските подправки и подредете в тава. Печете 20 мин, докато месото е готово. Оставете настрана.


2. Междувременно сварете киноата в пилешкия бульон за 15 мин, докато омекне. Добавете кайсиите и лещата за последните 5 мин. Отцедете, поставете в голяма купа заедно с пилешкото и объркайте.


3. Докато киноата се вари, загрейте зехтина в голям тиган и изпържете лука за 10-15 мин. Объркайте лука с киноата, малко кориандър, малко сол и пипер.

Здравословни ползи
Киноата е особено полезна за вегетарианците, тъй като в нея се съдържат много протеини. В нея няма глутен и е отличен източник на калций, желязо, влакнини и витамин B.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Люта чеснова фокача

Goodfood 30 м , магданоз, масло, червена люта чушка, фокача, Чесън 5 продукта
Сготви

Харесай Пенне със спанак, орехи и горгонзола

Goodfood спанак, сметана, запечени орехи, горгонзола, паста пенне, див лук 6 продукта
Сготви

Харесай Тост с люто сирене

Goodfood 20 м , грюйер, зелен лук, зелена салата, едро смлян лют червен пипер, чери домати, чабата, сос Уорчестър 7 продукта
Сготви

Харесай Piernik (Полски джинджифилов сладкиш)

Goodfood 2 ч 5 м

Препоръчани

Коментари