Пикантно пиле с кажунски подправки и киноа

Пикантно пиле с кажунски подправки и киноа

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Ястие с пилешко, сушени кайсии и киноа, с ниско съдържание на мазнини, но богато на протеини

Продукти

  • 4 парчета пилешки гърди без кожа, нарязани на хапки
  • 1 с.л. кажунски микс от подправки
  • 100 г киноа
  • 600 мл горещ пилешки бульон
  • 100 г сушени кайсии, нарязани
  • 125 г зелена леща
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 глави червен лук, нарязани на тънки ленти
  • 1 връзка Зелен лук , нарязан
  • малка връзка Кориандър , накълцана

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). Объркайте пилешкото с кажунските подправки и подредете в тава. Печете 20 мин, докато месото е готово. Оставете настрана.


2. Междувременно сварете киноата в пилешкия бульон за 15 мин, докато омекне. Добавете кайсиите и лещата за последните 5 мин. Отцедете, поставете в голяма купа заедно с пилешкото и объркайте.


3. Докато киноата се вари, загрейте зехтина в голям тиган и изпържете лука за 10-15 мин. Объркайте лука с киноата, малко кориандър, малко сол и пипер.

Здравословни ползи
Киноата е особено полезна за вегетарианците, тъй като в нея се съдържат много протеини. В нея няма глутен и е отличен източник на калций, желязо, влакнини и витамин B.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Пиле сувлаки

Goodfood 20 м , арабски питки, зелени маслини, пилешки гърди, магданоз, зехтин, краставица, кисело мляко, червен лук, цвекло, чери домати 10 продукта
Сготви

Харесай Леща с тиква върху питка

Goodfood 55 м , смлян кимион, пилешки бульон, Чесън, тиква, кориандър, слънчогледово олио, куркума, чътни от манго, смлян кориандър, нарязани домати от консерва, индийски хляб наан, лук, кайенски пипер, леща 14 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................