1. Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). Объркайте пилешкото с кажунските подправки и подредете в тава. Печете 20 мин, докато месото е готово. Оставете настрана.
2. Междувременно сварете киноата в пилешкия бульон за 15 мин, докато омекне. Добавете кайсиите и лещата за последните 5 мин. Отцедете, поставете в голяма купа заедно с пилешкото и объркайте.
3. Докато киноата се вари, загрейте зехтина в голям тиган и изпържете лука за 10-15 мин. Объркайте лука с киноата, малко кориандър, малко сол и пипер.
Здравословни ползи
Киноата е особено полезна за вегетарианците, тъй като в нея се съдържат много протеини. В нея няма глутен и е отличен източник на калций, желязо, влакнини и витамин B.
Коментари