Мусака с леща и агнешко

Мусака с леща и агнешко

Подготовка 15 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Нестандартна мусака с агнешка кайма, леща, патладжани и картофи

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
343 ккал 17 г 9 г 29 г 8 г 6 г 20 г 0.59 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 6 г 20 г 0.59 г
343 ккал 17 г 9 г 29 г 8 г 6 г 20 г 0.59 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 1 патладжан, нарязан на кубчета
  • 250 г агнешка кайма (без мазнина)
  • 400 г консерва леща, отцедена
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 500 г сварени картофи, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. сух риган
  • 1/2 ч.л. Канела
  • 150 мл горещ зеленчуков бульон
  • 500 г цедено кисело мляко
  • 1 яйце, разбито

Приготвяне

1. В голям тиган загрейте зехтина. Запържете лука за 3 мин, докато започне да омеква и да става златист. Добавете чесъна, патладжана и каймата и ги запържете за  5-10 мин, докато агнешкото покафенее, а патладжанът омекне.


2. Прибавете лещата, доматите, картофите, ригана, канелата, малко сол и пипер и бульона. Засилете огъня и оставете сместа да къкри 10-15 мин, докато се сгъсти.


3. Загрейте грила на висока температура. Прехвърлете сместа в огнеупорен съд. Смесете киселото мляко с яйцето и залейте мусаката. Запечете я за 5 мин до златисто.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата „за всекиго по нещо”

Goodfood 15 м , краставица, консерва сладка царевица, зехтин, портокал, лайм, печено маково семе, цвекло, червена чушка, червен лук, кафява захар, смлян кимион, лимон, моркови, авокадо, репички 15 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................