Пиле в сладко-кисел сос и зеленчуци

Пиле в сладко-кисел сос и зеленчуци

Подготовка 20 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Предлагаме ви неустоим и много по-здравословен вариант на китайската класика

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
230 ккал 4 г 1 г 30 г 24 г 4 г 20 г 0.26 г
Захар Фибри Протеини Сол 24 г 4 г 20 г 0.26 г
230 ккал 4 г 1 г 30 г 24 г 4 г 20 г 0.26 г

Продукти

  • 430 г консервиран ананас, отцеден, запазете сиропа
  • 2 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. малцов оцет
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. олио
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 червена люта Чушка , изчистена от семките и нарязана
  • 1 червена Чушка , нарязанa
  • 1 зелена Чушка , нарязанa
  • 2 моркова, нарязани косо на парченца
  • 2 пилешки гърди, без кожата, нарязани на дребно
  • 130 г бейби царевици, срязани по дължина
  • 2 домата, нарязани на четвъртини
  • сварен ориз, за сервиране

Приготвяне

1. Пригответе сладко-киселия сос, като разбиете сиропа от ананаса, кетчупа, оцета и царевичното нишесте. Сместа трябва да излезе общо около 300 мл – ако е по-малко, добавете вода или бульон.


2. Загрейте олиото в тиган или уок на силен огън. Добавете лука,  чушките, морковите и пилешкото. Бъркайте непрекъснато 3-5 мин, докато зеленчуците започнат да омекват, а месото е почти готово.


3. Добавете царевиците и соса. Оставете да ври 2 мин, сложете доматите и бъркайте още 2 мин, докато сосът се сгъсти и пилето и зеленчуците станат готови. Сервирайте с ориз.

Коментирай
Харесай 1 kristofyr

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Истински лесно печено пиле

Goodfood 1 ч 45 м , лимон, моркови, соев сос с намалено съдържание на сол, Чесън, зехтин, пиле, картофи, розмарин, пилешки бульон, Масло 10 продукта
Сготви

Харесай Сос чимичури

Goodfood 10 м , магданоз, бял винен оцет, зелена люта чушка, Чесън, кориандър, зехтин, лук 7 продукта
Сготви

Харесай Пиле по азиатски със салата от мандарини и кашу

Goodfood 25 м

Препоръчани

Коментари

...................................