Салата с пуешко в мексикански стил

Салата с пуешко в мексикански стил

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 1
Автор: Goodfood

Чудесна комбинация от листни зеленчуци, домат, авокадо и пуешко, поръсени с чедър и поднесени със заквасена сметаана

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
616 ккал 44 г 8 г 32 г 9 г 5 г 26 г 1.81 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 5 г 26 г 1.81 г
616 ккал 44 г 8 г 32 г 9 г 5 г 26 г 1.81 г

Продукти

  • 1 голяма пшенична тортила
  • 2 с.л. зехтин
  • сокът от 1/2 зелен лимон
  • 1 с.л. нарязани мариновани люти чушки (jalapenos) плюс 1 с.л. от маринатата
  • шепа свежи салатени листа
  • 1/2 Авокадо , нарязано на парченца
  • 1 домат, нарязан
  • 1/2 глава червен лук, нарязана
  • 2 парчета сварено или печено пуешко месо, нарязани на дребно
  • 1 с.л. чедър, настърган
  • заквасена сметана, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°C (200°C с обдухване). За да направите от тортилата кошничка, я затоплете в микровълновата фурна за няколко секунди, да омекне. Намажете я с малко зехтин и я поставете с намаслената страна надолу в малка огнеупорна купа, така че да заеме формата й. Покрийте другата страна с фолио, а отгоре сложете по-малка огнеупорна купа, за да я притисне. Печете 8-12 мин, докато стане хрупкава. Изчакайте да изстине малко и внимателно извадете готовата „кошничка”.


2. Пригответе дресинга – разбъркайте зехтина с лимоновия сок, маринатата от чушките, сол и пипер. Смесете зелената салата, авокадото, домата, лука и пуешкото и ги объркайте с дресинга. Прехвърлете салатата в тортилената кошничка, отгоре добавете чедъра, чушките и малко заквасена сметана и поднесете.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Мексиканска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Ябълков кекс с орехи и петмезена глазура

Goodfood 1 ч 5 м
Сготви

Харесай Зелен боб с риба тон и аншоа

Goodfood 15 м , зехтин, магданоз, мента, аншоа, див лук, дижонска горчица, печени филирани бадеми, лимон, риба тон, босилек, Каперси 11 продукта

Препоръчани

Коментари