Халуми със салца от нахут и кускус

Халуми със салца от нахут и кускус

Подготовка 15 мин Приготвяне 5 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Свежо ястие от сирене, поднесено със салца от чери домати и нахут и кускус с мента

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
489 ккал 27 г 11 г 44 г 3 г 3 г 21 г 2.79 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 3 г 21 г 2.79 г
489 ккал 27 г 11 г 44 г 3 г 3 г 21 г 2.79 г

Продукти

  • 250 г кускус
  • 250 мл горещ зеленчуков бульон
  • 400 г консерва нахут, отцеден
  • 140 г чери домати, разполовени
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. шери оцет или червен винен оцет
  • червена люта чушка, 1/2 изчистена и нарязана, 1/2 нарязана на колелца
  • листа от мента и Кориандър , нарязани
  • 250 г халуми, нарязано на едри парчета

Приготвяне

1. Сложете кускуса в купа и го залейте с горещия бульон. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да кисне 10 мин.


2. За да приготвите салцата, смесете нахута с доматите, половината от зехтина и оцета, накълцаната люта чушка и част от ментата и кориандъра. Овкусете със сол и пипер и разпределете сместа в 4 чинии за сервиране.


3. Загрейте оребрен или обикновен тиган. Запържете халумито по 2-3 мин от всяка страна до златисто. Разбъркайте кускуса с вилица и го овкусете с остатъка от зехтина, оцета, ментата, кориандъра и малко сол и пипер. Разпределете го в чиниите със салцата и отгоре аранжирайте топлите сиренца. Гарнирайте с кръгчета люта чушка.

Коментирай
Харесай 1 imateeva

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Пица

Опитайте още

Сготви

Харесай Пилешки бургери с микс джърк

Goodfood 20 м , пилешко филе без кожа, кръгли хлебчета, микс от подправки джърк, маруля, листа от Мащерка, манго, лайм, майонеза, зехтин, домати 10 продукта
Сготви

Харесай Пай с патешко конфи, кайсии и кедрови ядки

Goodfood 1 ч 50 м
Сготви

Харесай Пикантни агнешки кюфтета със салата с мента и домати

Goodfood 45 м

Препоръчани

Коментари

....................................