Хумус с чушки и орехи, и зеленчукови пръчици

Хумус с чушки и орехи, и зеленчукови пръчици

Подготовка 10 мин Приготвяне 6 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Под 300 калории, а толкова вкусно

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
296 ккал 14 г 2 г 30 г 9 г 12 г 14 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 12 г 14 г 0.8 г
296 ккал 14 г 2 г 30 г 9 г 12 г 14 г 0.8 г

Продукти

  • 1 скилидка чесън
  • 1 голяма печена червена чушка от консерва (без олио), около 100 г
  • 1 с. л. тахан
  • сокът от 1/2 лимон
  • 4 половинки орехи, натрошени
  • 2 тиквички, нарязани на пръчици
  • 2 моркова, нарязани на пръчици
  • 2 стръка Целина , нарязани на пръчици
  • консерва нахут, отцеден

Приготвяне

Сложете нахута, чесъна, чушката, тахана и лимоновия сок в купа. Разбийте с пасатор или кухненски робот, докато получите гъсто пюре. Добавете орехите. Сложете в купички и сервирайте със зеленчуковите пръчици. Хумусът ще се запази в хладилника до 2 дни, а зеленчуците пригответе непосредствено преди сервиране, за да запазите витамините.

Коментирай
Харесай 7 larisabo Svetla Stela Ивайло Чипев Даниела Паолина Пенчева Мария

Тагове

А-Я рецепти Гарнитури и сосове Здравословни Източна кухня Нискокалорични рецепти Постни ястия Предястия Сосове

Опитайте още

Сготви

Харесай Марсала сос

Гост на Goodfood лук шалот, сос демиглас, черен пипер, мащерка, вино марсала, червено вино, Дафинов лист, масло 8 продукта
Сготви

Харесай Крем супа с моркови, джинджифил и портокал

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари