Салата с риба тон, лимон и аспержи

Салата с риба тон, лимон и аспержи

Подготовка 5 мин Приготвяне 8 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Отворените сандвичи позволяват по-малко хляб и повече гарнитура върху тях

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
279 ккал 10 г 3 г 12 г 4 г 7 г 33 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 7 г 33 г 1 г
279 ккал 10 г 3 г 12 г 4 г 7 г 33 г 1 г

Продукти

  • 2 големи яйца
  • 200 г Аспержи , разполовени, без твърдата част
  • 160 г консерва риба тон (със соса)
  • 1 малка глава червен лук, ситно нарязан
  • 125 г консерва боб, отцеден
  • настърганата кора и сокът от 1/2 лимон
  • 1 с.л. прясно нарязан Копър
  • 1 ч.л. студено пресован зехтин

Приготвяне

1. Сипете вода в тенджера да кипне, а отгоре сложете съд за готвене на пара. Сварете яйцата във водата, а аспержите задушете на пара за 8 мин.

 

2. Междувременно разбъркайте внимателно всички останали съставки и ги сложете в чиния или в подходяща за хладилник кутия. Потопете сварените яйца в студена вода и ги обелете. Нарежете ги на четвъртинки и ги добавете към салатата заедно с аспержите.


Салатата ще се запази в хладилника до 2 дни.

Коментирай
Харесай 3 imateeva Ralitsa Koleva kosio

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Леки вечери Май Риба и морски дарове Салати Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Пайове с гълъб и къпинов сос

Goodfood 55 м , панчета, къпини, масло, яйца, телешки бульон, къдраво зеле, брашно, ликьор от касис, филе от гърди на гълъб, лук шалот, зехтин, многолистно тесто, червено вино 13 продукта
Сготви

Харесай Парфе с праскови и боровинки с ванилов крем

Goodfood захар, боровинки, мляко, готови блатове за торта, нишесте, мента, яйца, праскови, ванилов екстракт 9 продукта

Препоръчани

Коментари