Салата с риба тон, лимон и аспержи

Салата с риба тон, лимон и аспержи

Подготовка 5 мин Приготвяне 8 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Отворените сандвичи позволяват по-малко хляб и повече гарнитура върху тях

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
279 ккал 10 г 3 г 12 г 4 г 7 г 33 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 7 г 33 г 1 г
279 ккал 10 г 3 г 12 г 4 г 7 г 33 г 1 г

Продукти

  • 2 големи яйца
  • 200 г Аспержи , разполовени, без твърдата част
  • 160 г консерва риба тон (със соса)
  • 1 малка глава червен лук, ситно нарязан
  • 125 г консерва боб, отцеден
  • настърганата кора и сокът от 1/2 лимон
  • 1 с.л. прясно нарязан Копър
  • 1 ч.л. студено пресован зехтин

Приготвяне

1. Сипете вода в тенджера да кипне, а отгоре сложете съд за готвене на пара. Сварете яйцата във водата, а аспержите задушете на пара за 8 мин.

 

2. Междувременно разбъркайте внимателно всички останали съставки и ги сложете в чиния или в подходяща за хладилник кутия. Потопете сварените яйца в студена вода и ги обелете. Нарежете ги на четвъртинки и ги добавете към салатата заедно с аспержите.


Салатата ще се запази в хладилника до 2 дни.

Коментирай
Харесай 3 imateeva Ralitsa Koleva kosio

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Леки вечери Май Риба и морски дарове Салати Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Сандвич с пилешки дробчета и чорисо

Goodfood 35 м , лук шалот, пилешки дробчета, хляб, магданоз, Чесън, сухо вино шери, масло, зехтин, чорисо, пълномаслена сметана 10 продукта
Сготви

Харесай Телешко, мариновано с лук и кимион

Goodfood 20 м , зехтин, сос Уорчестър, лют червен пипер, червен винен оцет, Чесън, лук, телешко месо, семена от кимион, лайм 9 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................