Пушена сьомга със салата от леща

Пушена сьомга със салата от леща

Подготовка 15 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Лесно, но впечатляващо предястие с чудесно съчетани вкусове

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
307 ккал 17 г 3 г 15 г 1 г 3 г 24 г 2.61 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 3 г 24 г 2.61 г
307 ккал 17 г 3 г 15 г 1 г 3 г 24 г 2.61 г

Продукти

  • 175 г зелена леща
  • 1 глава воден лук, ситно нарязана
  • 1 с.л. едрозърнеста горчица
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 6 с.л. зехтин
  • 3 яйца
  • 2 с.л. Копър , нарязан, и няколко стръкчета за гарниране
  • 12 резена пушена сьомга

Приготвяне

1. Измийте лещата и я сварете за 25-30 мин, докато омекне. Отцедете я и я оставете да изстине. Сложете лука в купа заедно с горчицата, оцета, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете олиото и разбъркайте отново.


2. Сварете яйцата за 3 мин и бързо ги охладете под студена вода. Обелете черупките и ги сложете в съд със студена вода, докато дойде време за поднасяне.


3. Сложете копъра в дресинга, разбъркайте отново, залейте лещата и я разпределете в 6 чинии. Разполовете яйцата и сложете по една половинка във всяка чиния заедно с по два резена пушена сьомга. Поръсете с черен пипер, украсете със стръкове копър и поднесете.

Коментирай
Харесай 1 danail

Тагове

А-Я рецепти Предястия Френска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Ябълков кекс с орехи и петмезена глазура

Goodfood 1 ч 5 м
Сготви

Харесай Агнешки котлети и салата от тиквички

Goodfood 40 м

Препоръчани

Коментари

..................................