Пай с пържола, печен сладък лук и коричка от синап

Пай с пържола, печен сладък лук и коричка от синап

Подготовка 35 мин Приготвяне 180 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Впечатляващ пай с хрупкава коричка и плънка от пържоли и бекон, задушени в червено вино

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
940 ккал 54 г 27 г 58 г 8 г 3 г 48 г 1.91 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 3 г 48 г 1.91 г
940 ккал 54 г 27 г 58 г 8 г 3 г 48 г 1.91 г

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 140 г панчета (или шарен бекон) нарязан на кубчета
  • 1 кг телешки или говежди пържоли на кубчета
  • 4 с.л. брашно
  • 750 мл червено вино или говежди бульон
  • 4 стръка Мащерка
  • 600 г цели главички сладък лук
  • 2 с.л. желе от червен или черен касис
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 жълтък
  • ЗА КОРИЧКАТА ОТ Синап
  • 350 г брашно
  • 1 с.л. Синап на прах
  • 200 г твърдо масло

Приготвяне

1. Загрейте половината зехтин в голям дълбок тиган и запържете панчетата (или бекона) за 1 мин до златисто. Извадете я с решетеста лъжица и я оставете настрана. Поръсете нарязаното месо с брашно и го запържете до кафяво в мазнината от панчетата. За да не препълвате тигана, го направете на два пъти. Върнете всичкото месо в тигана заедно с панчетата.


2. Добавете виното и мащерката и оставете да заври. Покрийте леко с капак, като оставите отвор от около 1 см и оставете да къкри за 2 часа, като от време на време бъркате. След като сосът се редуцира похлупете напълно.


3. Загрейте фурната до 200°С. Объркайте главичките сладък лук с останалия зехтин, поставете ги в тавичка и запечете за 45 мин, до златисто.


4. За коричката от маслено тесто пресейте брашното и синапа в голяма купа и настържете вътре твърдото студено масло. Поръсете с 6-8 с.л. студена вода и внимателно направете твърдо тесто, но внимавайте да не го премесите. Увийте го и го охладете за 30 мин.
5. Добавете печените лукчета, желето и оцета към говеждото, овкусете и прехвърлете сместа в двулитров съд за пай. Увеличете фурната до 220°С (200°С с обдухване).


6. Разточете тестото и го положете върху плънката. Добра идея е да ползвате фуния за пай, за да поддържа тестото и да не му позволи да стане твърде влажно в средата, но не е от особено значение. Смесете жълтъка с малко сол и намажете тестото. Запечете за 30 мин или докато коричката стане хрупкава и златиста.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Доматена супа и питка с чедър

Goodfood 50 м , микс за хляб, лук, захар, чедър, зеленчуков бульон, чесново масло, морков, олио, сметана, сушен риган, консерва белени домати 11 продукта
Сготви

Харесай Тайландски шишчета

Goodfood чевена тайландска къри паста, бейби царевички, патладжани, кокосово мляко, тиквички, пилешко филе 6 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................