Пай с пържола, печен сладък лук и коричка от синап BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Пай с пържола, печен сладък лук и коричка от синап

Пай с пържола, печен сладък лук и коричка от синап

Подготовка 35 мин Приготвяне 180 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Впечатляващ пай с хрупкава коричка и плънка от пържоли и бекон, задушени в червено вино

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
940 ккал 54 г 27 г 58 г 8 г 3 г 48 г 1.91 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 3 г 48 г 1.91 г
940 ккал 54 г 27 г 58 г 8 г 3 г 48 г 1.91 г

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 140 г панчета (или шарен бекон) нарязан на кубчета
  • 1 кг телешки или говежди пържоли на кубчета
  • 4 с.л. брашно
  • 750 мл червено вино или говежди бульон
  • 4 стръка Мащерка
  • 600 г цели главички сладък лук
  • 2 с.л. желе от червен или черен касис
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 жълтък
  • ЗА КОРИЧКАТА ОТ Синап
  • 350 г брашно
  • 1 с.л. Синап на прах
  • 200 г твърдо масло

Приготвяне

1. Загрейте половината зехтин в голям дълбок тиган и запържете панчетата (или бекона) за 1 мин до златисто. Извадете я с решетеста лъжица и я оставете настрана. Поръсете нарязаното месо с брашно и го запържете до кафяво в мазнината от панчетата. За да не препълвате тигана, го направете на два пъти. Върнете всичкото месо в тигана заедно с панчетата.


2. Добавете виното и мащерката и оставете да заври. Покрийте леко с капак, като оставите отвор от около 1 см и оставете да къкри за 2 часа, като от време на време бъркате. След като сосът се редуцира похлупете напълно.


3. Загрейте фурната до 200°С. Объркайте главичките сладък лук с останалия зехтин, поставете ги в тавичка и запечете за 45 мин, до златисто.


4. За коричката от маслено тесто пресейте брашното и синапа в голяма купа и настържете вътре твърдото студено масло. Поръсете с 6-8 с.л. студена вода и внимателно направете твърдо тесто, но внимавайте да не го премесите. Увийте го и го охладете за 30 мин.
5. Добавете печените лукчета, желето и оцета към говеждото, овкусете и прехвърлете сместа в двулитров съд за пай. Увеличете фурната до 220°С (200°С с обдухване).


6. Разточете тестото и го положете върху плънката. Добра идея е да ползвате фуния за пай, за да поддържа тестото и да не му позволи да стане твърде влажно в средата, но не е от особено значение. Смесете жълтъка с малко сол и намажете тестото. Запечете за 30 мин или докато коричката стане хрупкава и златиста.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата с тиквички, мента, рикота и люта чушка

Goodfood 40 м

Препоръчани

Коментари

...................................