Лимонов пилаф с гъби

Лимонов пилаф с гъби

Подготовка 10 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Опитайте тази по-здравословна алтернатива на ризотото

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
249 ккал 4 г 2 г 44 г 4 г 2 г 12 г 0.62 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 2 г 12 г 0.62 г
249 ккал 4 г 2 г 44 г 4 г 2 г 12 г 0.62 г

Продукти

  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 1 глава лук, нарязана
  • 300 г микс от гъби, нарязани
  • 2 скилидки Чесън , смачкани
  • 200 г микс от ориз басмати и див ориз
  • кората и сокът от 1 лимон
  • малка връзка див лук, накълцан
  • 6 с.л. леко крема сирене с Чесън и зелени подправки

Приготвяне

Сипете 2 с.л. бульон в незалепващ тиган и задушете лука за 5 мин. Сипете още бульон, ако започне да залепва. Прибавете гъбите и чесъна и оставете още 2 мин. Прибавете ориза, кората и сока от лимона и разбъркайте. Сипете останалия бульон, подправете със сол и пипер и изчакайте да заври. Намалете огъня, покрийте съда и оставете за 25-30 мин, докато оризът омекне. Прибавете 1/2 от дивия лук и крема сиренето и сервирайте поръсено с останалата 1/2.

Коментирай
Харесай 2 suzihirsh Владимира Йовкова

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Кростини с рикота, смокини и прошуто

Goodfood 25 м
Сготви

Харесай Средиземноморска салата със смокини и моцарела

Goodfood 20 м
Сготви

Харесай Печен див гълъб върху хляб

Goodfood 50 м , зелени подправки, червено вино, масло, Чесън, цял гълъб, хляб, зехтин 7 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................