Лимонов пилаф с гъби

Лимонов пилаф с гъби

Подготовка 10 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Опитайте тази по-здравословна алтернатива на ризотото

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
249 ккал 4 г 2 г 44 г 4 г 2 г 12 г 0.62 г
Захар Фибри Протеини Сол 4 г 2 г 12 г 0.62 г
249 ккал 4 г 2 г 44 г 4 г 2 г 12 г 0.62 г

Продукти

  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 1 глава лук, нарязана
  • 300 г микс от гъби, нарязани
  • 2 скилидки Чесън , смачкани
  • 200 г микс от ориз басмати и див ориз
  • кората и сокът от 1 лимон
  • малка връзка див лук, накълцан
  • 6 с.л. леко крема сирене с Чесън и зелени подправки

Приготвяне

Сипете 2 с.л. бульон в незалепващ тиган и задушете лука за 5 мин. Сипете още бульон, ако започне да залепва. Прибавете гъбите и чесъна и оставете още 2 мин. Прибавете ориза, кората и сока от лимона и разбъркайте. Сипете останалия бульон, подправете със сол и пипер и изчакайте да заври. Намалете огъня, покрийте съда и оставете за 25-30 мин, докато оризът омекне. Прибавете 1/2 от дивия лук и крема сиренето и сервирайте поръсено с останалата 1/2.

Коментирай
Харесай 2 suzihirsh Владимира Йовкова

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата с бекон и спанак

Goodfood 30 м , зехтин, рокфор, чери домати, босилек, орехи, шери оцет, Чесън, бекон, бейби спанак 9 продукта
Сготви

Харесай Пържени броколи с кокосови стърготини

Goodfood 20 м
Сготви

Харесай Чийзкейк с ревен и джинджифилова основа

Goodfood 1 ч 50 м , яйца, Джинджифил на прах, светла кафява захар, захар, брашно, светла меласа, гренадин, пълномаслено крем сирене, портокал, канела, сиропиран джинджифил, нишесте, кафява захар, черен петмез, заквасена сметана, ванилов екстракт, масло, ревен 18 продукта

Препоръчани

Коментари