Печено пилешко със зеленчуци

Печено пилешко със зеленчуци

Подготовка 10 мин Приготвяне 50 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Здравословна комбинация от крехко пилешко, картофи, моркови, тиквички и праз, подправени с мащерка и розмарин

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
300 ккал 7 г 1 г 27 г 10 г 5 г 34 г 0.32 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 5 г 34 г 0.32 г
300 ккал 7 г 1 г 27 г 10 г 5 г 34 г 0.32 г

Продукти

  • 8 млади картофа, разполовени
  • 2 ч.л. зехтин
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 тиквичка, нарязана на кръгчета
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 1 ч.л. накълцана мащерка
  • 1 ч.л. накълцан Розмарин и допълнително 1-2 клонки
  • 2 парчета обезкостени пилешки гърди
  • 150 мл пилешки бульон

Приготвяне

Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). В тава объркайте картофите, зехтина, морковите, тиквичката, праза, зелените подправки, сол и пипер. Печете 10 мин, докато започне да покафенява. Извадете, разбъркайте, поставете отгоре пилешкото и върнете във фурната за 15 мин. Прибавете бульона и печете още 5 мин, докато продуктите са напълно готови.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Сметанов крем с цариградско грозде и бъз

Goodfood 20 м

Препоръчани

Коментари

...................................