Пудинги

Пудинги

Подготовка 25 мин Приготвяне 8 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Мини-пудинги, които можете да приготвите предварително

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
164 ккал 2 г 0 г 37 г 21 г 6 г 5 г 0.5 г
Захар Фибри Протеини Сол 21 г 6 г 5 г 0.5 г
164 ккал 2 г 0 г 37 г 21 г 6 г 5 г 0.5 г

Продукти

  • 350 г микс от горски плодове, замразени или пресни (ние ползвахме малини, къпини, червен касис, боровинки и Ягоди )
  • 2 с. л. кристална захар
  • настърганата кора от 1 лимон
  • слънчогледово олио, за намазняване
  • 3-4 филии позасъхнал бял хляб, без корите
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • 2 с. л. пълномаслена сметана
  • 1 ч.л. пресята пудра захар

Приготвяне

1. Сложете всички плодове, без ягодите, в тиган. Поръсете ги със захарта и ги разбъркайте. Оставете ги на слаб огън, докато захарта се разтвори, а плодовете започнат да пускат сок. Увеличете огъня и щом сместа заври, я оставете да къкри
2 мин, докато плодовете омекнат и се събере голямо количество тъмночервен сок. Срежете ягодите на четвъртинки и ги объркайте в плодовете заедно с настърганата лимонова кора. Дръпнете съда от огъня и прецедете плодовете през цедка, като запазите сока.

2. Намазнете 2 купички за крем карамел (или 2 големи чаени чаши) и ги застелете с домакинско фолио. Изрежете две кръгчета хляб, колкото да покрият дъното на формите. Топнете ги от едната страна в плодовия сок и ги сложете със същата страна надолу във формите. Изрежете две по-големи кръгчета хляб, а останалия го нарежете на пръчици колкото височината на формите. Потопете ги в сока и покрийте стените с тях, като ги нареждате плътно една до друга и дори леко ги застъпвате.

3. Сложете отцедените плодове в калъпчетата от хляб, но запазете малко от тях и малко сок за сервиране. Ако някое резенче хляб се подава над ръба, го прегънете, а накрая потопете двете по-големи кръгчета в сока и похлупете пудингите с тях. Покрийте с фолио и ги притиснете плътно с длан. Оставете ги в хладилника за поне 4 часа, а най-добре за цяла нощ.

4. Когато сте готови да сервирате, разбийте сметаната с пудрата захар. Обърнете пудингите в чинии, покрийте ги с отделените плодове и полейте с останалия сок. Поднесете с битата подсладена сметана.

Коментирай
Харесай 2 suzihirsh Мирка

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Летни десерти Септември Юли Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Текс-мекс руло с кайма и боб

Goodfood 55 м , пресен лук, яйца, паста чипотле, консерва едър боб, зелена салата, кориандър, сушен риган, зелена люта чушка, бутер тесто, кайма от сурова наденица, зелен лимон, кетчуп 12 продукта
Сготви

Харесай Хрупкава салата със скариди и нудъли

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари