Пудинги

Пудинги

Подготовка 25 мин Приготвяне 8 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Мини-пудинги, които можете да приготвите предварително

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
164 ккал 2 г 0 г 37 г 21 г 6 г 5 г 0.5 г
Захар Фибри Протеини Сол 21 г 6 г 5 г 0.5 г
164 ккал 2 г 0 г 37 г 21 г 6 г 5 г 0.5 г

Продукти

  • 350 г микс от горски плодове, замразени или пресни (ние ползвахме малини, къпини, червен касис, боровинки и Ягоди )
  • 2 с. л. кристална захар
  • настърганата кора от 1 лимон
  • слънчогледово олио, за намазняване
  • 3-4 филии позасъхнал бял хляб, без корите
  • ЗА СЕРВИРАНЕ
  • 2 с. л. пълномаслена сметана
  • 1 ч.л. пресята пудра захар

Приготвяне

1. Сложете всички плодове, без ягодите, в тиган. Поръсете ги със захарта и ги разбъркайте. Оставете ги на слаб огън, докато захарта се разтвори, а плодовете започнат да пускат сок. Увеличете огъня и щом сместа заври, я оставете да къкри
2 мин, докато плодовете омекнат и се събере голямо количество тъмночервен сок. Срежете ягодите на четвъртинки и ги объркайте в плодовете заедно с настърганата лимонова кора. Дръпнете съда от огъня и прецедете плодовете през цедка, като запазите сока.

2. Намазнете 2 купички за крем карамел (или 2 големи чаени чаши) и ги застелете с домакинско фолио. Изрежете две кръгчета хляб, колкото да покрият дъното на формите. Топнете ги от едната страна в плодовия сок и ги сложете със същата страна надолу във формите. Изрежете две по-големи кръгчета хляб, а останалия го нарежете на пръчици колкото височината на формите. Потопете ги в сока и покрийте стените с тях, като ги нареждате плътно една до друга и дори леко ги застъпвате.

3. Сложете отцедените плодове в калъпчетата от хляб, но запазете малко от тях и малко сок за сервиране. Ако някое резенче хляб се подава над ръба, го прегънете, а накрая потопете двете по-големи кръгчета в сока и похлупете пудингите с тях. Покрийте с фолио и ги притиснете плътно с длан. Оставете ги в хладилника за поне 4 часа, а най-добре за цяла нощ.

4. Когато сте готови да сервирате, разбийте сметаната с пудрата захар. Обърнете пудингите в чинии, покрийте ги с отделените плодове и полейте с останалия сок. Поднесете с битата подсладена сметана.

Коментирай
Харесай 2 suzihirsh Мирка

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Летни десерти Септември Юли Юни

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

..................................