Телешко с гъби  и питчици с мащерка

Телешко с гъби и питчици с мащерка

Подготовка 20 мин Приготвяне 50 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Питателно блюдо от телешко, гъби и грах, запечени с уханни питчици

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
349 ккал 7 г 3 г 38 г 5 г 4 г 35 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 4 г 35 г 1 г
349 ккал 7 г 3 г 38 г 5 г 4 г 35 г 1 г

Продукти

  • 500 г телешка кайма
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 140 г печурки
  • 140 г брашно и отделно още 2 с.л.
  • 1/2 ч.л. Бакпулвер
  • 500 мл телешки бульон
  • няколко капки сос „Уорчестър“
  • 1 с.л. нарязана Мащерка
  • 4 с.л. кисело мляко с ниска масленост
  • 140 г замразен Грах

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°C (160°C с обдухване). На силен огън и без мазнина запържете в незалепващ тиган каймата и лука. Разбърквайте постоянно, докато каймата се раздроби и покафенее. Добавете гъбите, 2 с.л. брашно, бульона и соса "Уорчестър“. Изчакайте да заври и оставете да къкри на слаб огън за 10 мин.
2. За да направите питчиците, смесете 140 г брашно с мащерката. Добавете киселото мляко и достатъчно студена вода, за да се получи хомогенно тесто. Разточете върху набрашнена повърхност до дебелина 1,5 см и изрежете 12 кръгчета с дм около 5 см.
3. Добавете граха към сместа с каймата и я прехвърлете в тава, а отгоре подредете кръгчетата. Печете 20-25 мин, докато питчиците се надигнат и покафенеят. Сервирайте със сос от хрян.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Ястия с месо

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

....................................