Телешко с гъби  и питчици с мащерка

Телешко с гъби и питчици с мащерка

Подготовка 20 мин Приготвяне 50 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Питателно блюдо от телешко, гъби и грах, запечени с уханни питчици

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
349 ккал 7 г 3 г 38 г 5 г 4 г 35 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 4 г 35 г 1 г
349 ккал 7 г 3 г 38 г 5 г 4 г 35 г 1 г

Продукти

  • 500 г телешка кайма
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 140 г печурки
  • 140 г брашно и отделно още 2 с.л.
  • 1/2 ч.л. Бакпулвер
  • 500 мл телешки бульон
  • няколко капки сос „Уорчестър“
  • 1 с.л. нарязана Мащерка
  • 4 с.л. кисело мляко с ниска масленост
  • 140 г замразен Грах

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°C (160°C с обдухване). На силен огън и без мазнина запържете в незалепващ тиган каймата и лука. Разбърквайте постоянно, докато каймата се раздроби и покафенее. Добавете гъбите, 2 с.л. брашно, бульона и соса "Уорчестър“. Изчакайте да заври и оставете да къкри на слаб огън за 10 мин.
2. За да направите питчиците, смесете 140 г брашно с мащерката. Добавете киселото мляко и достатъчно студена вода, за да се получи хомогенно тесто. Разточете върху набрашнена повърхност до дебелина 1,5 см и изрежете 12 кръгчета с дм около 5 см.
3. Добавете граха към сместа с каймата и я прехвърлете в тава, а отгоре подредете кръгчетата. Печете 20-25 мин, докато питчиците се надигнат и покафенеят. Сервирайте със сос от хрян.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Goodfood 44 м , настърган джинджифил, захар демерара, захар на кристали, сода бикарбонат, смлян карамфил, голямо яйце, смлян черен пипер, маскарпоне, мека светла кафява захар, безглутеново брашно, смлян кардамон, масло, разтопено, ванилов екстракт, смляно Индийско орехче, готов лимонов крем, меласа 16 продукта
Сготви

Харесай Пилешки шишчета със салата от моркови и ябълки

Goodfood 20 м

Препоръчани

Коментари

..................................