Лютиво-кисело свинско с чушки по азиатски

Лютиво-кисело свинско с чушки по азиатски

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Ястие с цял букет от вкусове, много по-хубаво от китайска храна за вкъщи

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
506 ккал 15 г 4 г 64 г 21 г 4 г 34 г 1.11 г
Захар Фибри Протеини Сол 21 г 4 г 34 г 1.11 г
506 ккал 15 г 4 г 64 г 21 г 4 г 34 г 1.11 г

Продукти

  • 100 г жасминов ориз
  • 1 с.л. сусам
  • 1 ч.л. слънчогледово олио
  • 250 г свински филета, нарязани на ленти
  • 1 червена и 1 жълта пиперка, нарязани и без семки
  • 2 ч.л. царевично брашно
  • 2 ч.л. соев сос
  • сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. течен мед
  • 1 червена люта Чушка , нарязана

Приготвяне

1. Поставете ориза в тенджера с 300 мл вода. Изчакайте, докато заври, разбъркайте, похлупете и намалете огъня. Оставете за 15 мин – за това време оризът трябва да е поел течността и да е готов. Запържете сусама без мазнина до златисто и го оставете настрана в малка купа.
2. Загрейте олиото в незалепващ тиган или уок, добавете свинското и чушките и пържете за 5-6 мин на силен огън, докато месото покафенее. В купа смесете царевичното брашно и соевия сос. Добавете лимоновия сок, меда, лютата чушка, сусама и 6 с.л. студена вода. Изсипете сместа при месото и пържете, докато сосът леко се сгъсти. Бъркайте, за да покрие добре месото и чушките.
Сервирайте с ориза.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Джоб-сандвичи с цвекло, морков, нахут и млечен сос

Goodfood 10 м

Препоръчани

Коментари

....................................