Сорбе от цариградско грозде, бъз и совиньон блан

Сорбе от цариградско грозде, бъз и совиньон блан

Подготовка 15 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Совиньон блан е популярно вино заради своите свежи „зелени” качества и киселинност. Тук се съчетава чудесно със захарта, цариградското грозде и елегантния бъз в едно сладко сорбе с по-различен вкус.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
267 ккал 1 г 0 г 58 г 58 г 5 г 2 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 58 г 5 г 2 г 0 г
267 ккал 1 г 0 г 58 г 58 г 5 г 2 г 0 г

Продукти

  • 300 мл качествено вино Совиньон блан
  • 200 г захар (бяла, за да се запази светлият цвят)
  • 900 г цариградско грозде, почистено
  • 5 с. л. концентрат от бъз
  • 1 пресен белтък

Приготвяне

1. Сложете виното и захарта в голяма тенджера и леко загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете цариградското грозде и концентрата от бъз. Похлупете и варете 5 мин, докато плодовете омекнат. Охладете леко.

2. Пюрирайте в кухненски робот на две порции. Прехвърлете в подходящ за фризера затворен съд (с обем 2 л). Охладете на стайна температура, като разбърквате от време на време. Затворете с капак и замразете за една нощ, докато стегне.

3. На следващия ден извадете и оставете на стайна температура за 15 мин, докато се размекне. Начупете на големи парчета и размесете с яйцето в робота, докато се получи гъста, бледа и гладка смес. Върнете сорбето обратно в съда и замразете отново. Може да го съхраните до месец във фризера. Преди сервиране го оставете да се отпусне за малко.

Коментирай
Харесай 2 Анифе Сали татяна павлова

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Летни рецепти Само с 5 продукта Юли

Опитайте още

Сготви

Харесай Аспержи на скара с филирани бадеми и масло

Goodfood 11 м
Сготви

Харесай Панакота със синьо сирене, шамфъстък и круши

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари