Сладко с ванилия и цариградско грозде

Сладко с ванилия и цариградско грозде

Подготовка 15 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Цариградското грозде е богато на пектин и той стяга сладкото. Получават се 2 буркана.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
39 ккал 0 г 0 г 10 г 10 г 0 г 0 г 0.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 10 г 0 г 0 г 0.1 г
39 ккал 0 г 0 г 10 г 10 г 0 г 0 г 0.1 г

Продукти

  • 1 кг цариградско грозде, почистено от бодлите и дръжките
  • 400 г неподсладен ябълков сок (или вода)
  • 1 кг захар
  • бучка масло
  • 1 шушулка ванилия, семенцата изстъргани

Приготвяне

1. Стерилизирайте бурканите и останалите прибори, преди да започнете (вижте вляво). Сложете няколко чинии във фризера – ще ви трябват, когато опитвате дали сладкото е готово. Сложете плодовете и сока (или водата) в голяма тенджера и оставете да заври. Варете 15 мин, докато гроздето омекне.

2. Прибавете захарта и загрейте внимателно, докато се разтвори. Увеличете котлона и варете на силен огън – отстранете пяната. След 10 мин сипете малко от сместа в студената чиния. Оставете за няколко секунди и плъзнете пръст през сладкото. Ако се нагъне, значи е готово. Ако не, варете още и пробвайте отново в друга студена чиния.

3. Препенете за последно сместа, добавете маслото, ваниловите семенца и шушулката и разбъркайте. Оставете да се охлади за няколко минути – така ще се сгъсти, без да се образуват бучки, които да се утаят. Разпределете в горещите буркани, затворете и оставете да изстине напълно.

Хранителните стойности са дадени за 1 супена лъжица от готовото сладко.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Летни десерти Само с 5 продукта Юли

Опитайте още

Сготви

Харесай Пудинг с бира, петмез и джинджифил

Goodfood 6 ч 20 м
Сготви

Харесай Печени люти скариди

Goodfood 50 м , лимон, Чесън, зехтин, червен винен оцет, доматено пюре, сурови скариди, червени люти чушки, сладък червен пипер, лют пипер на люспи 9 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................