Бейкуел пайове с цариградско грозде

Бейкуел пайове с цариградско грозде

Подготовка 30 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Сладко изкушение, което ще предизвика много усмивки

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
539 ккал 34 г 19 г 54 г 20 г 3 г 8 г 0.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 20 г 3 г 8 г 0.4 г
539 ккал 34 г 19 г 54 г 20 г 3 г 8 г 0.4 г

Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • 1 голямо яйце, отделно белтък и жълтък
  • 225 г меко масло
  • 50 г захар и още 25 г за поръсване
  • 350 г брашно и още за поръсване на повърхността
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • 50 г меко масло
  • 50 г захар
  • 1 голямо яйце
  • 1 ч.л. бадемов екстракт
  • 50 г смлени бадеми
  • 1 с. л. брашно
  • 300 г цариградско грозде, добре почистено от бодлички и дръжки
  • сметана или сладолед, за сервиране

Приготвяне

1. За тестото сложете жълтъка, маслото, захарта и Ѕ ч.л. сол в кухненски робот и размесете на пулсации, докато стане гладка и мека смес. Добавете брашното и размесете добре, докато се образуват големи парчета. Прехвърлете върху работната повърхност и замесете тестото на гладък диск. Увийте и охладете за 30 мин.

2. За плънката разбийте маслото, захарта, яйцето, екстракта и бадемите на кремообразна смес. Прибавете към брашното заедно с щипка сол.

3. Застелете голяма плоска тава с хартия за печене. Разточете тестото върху набрашнена повърхност, докато стане с дебелина на монета. Изрежете 16 кръга с диаметър 9 см и разточете остатъците. Наредете 8 кръга в тавата с място помежду им. Отгоре сложете 1 с.л. от пълнежа, сплескайте го леко и добавете 6 зърна грозде с острата страна нагоре под формата на цвете.

4. Леко разбийте белтъка с вилица, докато се разпени. Намажете с него останалите кръгове и ги сложете върху плънката като шапки. (Тестото ще се прилепи само към плънката при печенето.) Поръсете с 25 г захар и охладете, докато фурната се загрява на 190°С (170°С с обдухване). Печете пайовете 35 мин или до златисто. Сервирайте топли със сметана или сладолед.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Летни десерти Юли

Опитайте още

Сготви

Харесай Шоколадовият фондан на Керълайн Уолдгрейв

Goodfood 55 м , брашно, яйца, какао, сметана, захар, черен шоколад, Масло 7 продукта
Сготви

Харесай Миди с къри сос, чипс от бекон и спондж от сепия

Goodfood миди, шалот, мастило от сепия, къри, яйца, бекон, бяло вино, масло, брашно, тортила чипс, сметана 11 продукта
Сготви

Харесай Салата от булгур със зелени подправки и целина

Goodfood 30 м
Сготви

Харесай Кюфтенца от тиквички и копър

Goodfood 30 м , тиквички, бакпулвер, Чесън, пресен копър, яйца, извара, брашно, пресен лук, зехтин 9 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................