Агнешко с нудъли от елда и доматен дресинг

Агнешко с нудъли от елда и доматен дресинг

Подготовка 15 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

С малко мазнини, но много приятно.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
477 ккал 12 г 3 г 60 г 22 г 8 г 30 г 1.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 22 г 8 г 30 г 1.2 г
477 ккал 12 г 3 г 60 г 22 г 8 г 30 г 1.2 г

Продукти

  • 12 чери доматчета, на четвъртинки
  • 1 ч.л. рибен сос
  • настърганата кора и сокът от 1 лайм
  • сладък чили сос
  • 100 г нудъли от елда
  • 2 ч.л. рапично олио
  • 1 глава червен лук, разполовена и тънко нарязана
  • 1 морков, нарязан на пръчици
  • 1 червена Чушка , без семките, тънко нарязана
  • 100 г. ситно нарязано бяло зеле
  • 200 г агнешко без мазнина, на кубчета
  • 4 с.л. ситно нарязана прясна мента

Приготвяне

1. Леко намачкайте доматите с рибения сос, чили соса, лимоновата кора и сок. Сварете нудълите според инструкциите на опаковката.

2. Загрейте олиото в тиган уок и запържете лука, морковите и чушката с бъркане за 5 мин, докато омекнат. Добавете зелето и гответе още няколко минути. Извадете зеленчуците от тигана, сложете агнешкото и го оставете за 5-8 мин, докато се сготви, но остане сочно. Дръпнете съда от огъня, сложете нудълите, зеленчуците, доматения дресинг и ментата и сервирайте.

Коментирай
Харесай 2 emi-isis Dimitrina

Тагове

А-Я рецепти Април Европейска кухня Май Основни Паста Юни Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Печен пъдпъдък с праз, картофи и винегрет

Goodfood 50 м
Сготви

Харесай Бадемово смути с ягоди и банани

Goodfood 5 м , бадеми, обезмаслено био кисело мляко, банан, обезмаслено прясно мляко, ягоди 5 продукта
Сготви

Харесай Тарта крем брюле с кайсии

Goodfood 3 ч , яйца, брашно, ванилия, сушени кайсии, смлени бадеми, пълномаслена сметана, захар, сладко десертно вино, Масло 9 продукта
Сготви

Харесай Трицветни талятели

Goodfood 20 м , домати, рикота, Каперси, рукола, талятели, зехтин, червен лук 7 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................