Пилаф с тиква, гъби и горгонзола

Пилаф с тиква, гъби и горгонзола

Подготовка 15 мин Приготвяне 50 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Много вкусно и засищащо

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
422 ккал 10 г 5 г 64 г 13 г 11 г 17 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 13 г 11 г 17 г 0.9 г
422 ккал 10 г 5 г 64 г 13 г 11 г 17 г 0.9 г

Продукти

  • 1 ч.л. рапично олио
  • 1 голяма глава лук, разполовена и тънко нарязана
  • 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 300 г тиква, обелена, без семките, нарязана
  • 140 г дребни печурки
  • 125 г кафяв ориз басмати
  • 700 мл безсолен зеленчуков бульон
  • сушени гъби, натрошени
  • 2 ч.л. ситно нарязана прясна салвия
  • малка връзка Магданоз , разделете листата и дръжките и ги нарежете на ситно
  • 40 г натрошена горгонзола

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голяма незалепваща тенджера и запържете лука и чесъна за 5 мин. Добавете гъбите и тиквата и гответе още няколко минути. Объркайте всичко с ориза и сипете бульона. Отново объркайте и добавете сушените гъби, салвията и нарязаните дръжки магданоз. Похлупете и оставете пилафа да къкри 35-40 мин, докато оризът уври. Ако оризът поеме целия бульон, добавете още малко вода. Ако пък остане течност, махнете капака и оставете да изври за 10-15 мин.

 

2. Намалете огъня, объркайте пилафа с листата магданоз и сиренето. Подправете с черен пипер на вкус, оставете го да поизстине за 5 мин и сервирайте.

Коментирай
Харесай 1 imateeva

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Декември Европейска кухня Леки вечери Ноември Основни Януари

Опитайте още

Сготви

Харесай Шоколадов пай с кокосово мляко, банани и карамел

Goodfood 1 ч 30 м

Препоръчани

Коментари

..................................