Грилована сьомга с горчица и черна леща

Грилована сьомга с горчица и черна леща

Подготовка 15 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Бърза вечеря или здравословен обяд - изберете сами

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
564 ккал 22 г 3 г 46 г 19 г 11 г 48 г 1.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 19 г 11 г 48 г 1.8 г
564 ккал 22 г 3 г 46 г 19 г 11 г 48 г 1.8 г

Продукти

  • 2 ч.л. едрозърнеста горчица
  • настърганата кора и сока на 1 лимон
  • 1 с.л. течен мед
  • 2 филета сьомга без кожата
  • 2 ч.л. рапично олио
  • 5 стръка Зелен лук , тънко нарязани
  • 175 г сварено цвекло, на кубчета
  • 10 листа Босилек
  • 2 големи шепи рукола
  • 250 г сварена черна Леща

Приготвяне

1. Загрейте силно грила и застелете тава с метално фолио. Смесете лимоновата кора и сок с горчицата и меда. Сложете сьомгата върху фолиото, намажете я с дресинга и я запечете за 5-7 мин. Няма нужда да обръщате сьомгата, достатъчно е да започне да се отделя на парчета по мускула.

2. Загрейте олиото в тиган уок и запържете зеления лук и цвеклото. Добавете лещата с 4 с.л. вода, похлупете и гответе още 2 мин, за да затоплите лещата. Прехвърлете я в купа и объркайте с останалия дресинг, босилека и руколата. Сервирайте със сьомгата. 

Коментирай
Харесай 6 Грозданова pehota Zlatina Flower Цветослав АНгелски Даниела Силвия

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Здравословни Основни Риба и морски дарове Февруари Януари Ястия на барбекю

Опитайте още

Сготви

Харесай Паста с бекон, домати и броколи

Goodfood 20 м , зехтин, пармезан, спагети, Чесън, чери домати, пушен бекон, броколи 7 продукта
Сготви

Харесай Рибено къри с нахут

Goodfood 35 м , лук, едро смлян лют червен пипер, рибен бульон, кориандър, кимион на зърна, нарязани домати от консерва, кафяв ориз, куркума на прах, джинджифил, тамариндова паста, рапично олио, сминдух на зърна, нахут от консерва, филирани бадеми, черен синап на зърна, едра скилидка чесън, прясна скумрия 17 продукта

Препоръчани

Коментари