Грилована сьомга с горчица и черна леща

Грилована сьомга с горчица и черна леща

Подготовка 15 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Бърза вечеря или здравословен обяд - изберете сами

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
564 ккал 22 г 3 г 46 г 19 г 11 г 48 г 1.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 19 г 11 г 48 г 1.8 г
564 ккал 22 г 3 г 46 г 19 г 11 г 48 г 1.8 г

Продукти

  • 2 ч.л. едрозърнеста горчица
  • настърганата кора и сока на 1 лимон
  • 1 с.л. течен мед
  • 2 филета сьомга без кожата
  • 2 ч.л. рапично олио
  • 5 стръка Зелен лук , тънко нарязани
  • 175 г сварено цвекло, на кубчета
  • 10 листа Босилек
  • 2 големи шепи рукола
  • 250 г сварена черна Леща

Приготвяне

1. Загрейте силно грила и застелете тава с метално фолио. Смесете лимоновата кора и сок с горчицата и меда. Сложете сьомгата върху фолиото, намажете я с дресинга и я запечете за 5-7 мин. Няма нужда да обръщате сьомгата, достатъчно е да започне да се отделя на парчета по мускула.

2. Загрейте олиото в тиган уок и запържете зеления лук и цвеклото. Добавете лещата с 4 с.л. вода, похлупете и гответе още 2 мин, за да затоплите лещата. Прехвърлете я в купа и объркайте с останалия дресинг, босилека и руколата. Сервирайте със сьомгата. 

Коментирай
Харесай 6 Грозданова pehota Zlatina Flower Цветослав АНгелски Даниела Силвия

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Здравословни Основни Риба и морски дарове Февруари Януари Ястия на барбекю

Опитайте още

Сготви

Харесай Препечени филийки с коприва и синьо сирене

Goodfood синьо сирене, заквасена сметана, зехтин, хляб, едрозърнеста горчица, коприва 6 продукта
Сготви

Харесай Авокадо с хрупкаво пилешко, маринован лук и тортиля

Goodfood 1 ч 10 м

Препоръчани

Коментари

.................................