Круши във вино

Круши във вино

Подготовка 10 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Средно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Изненадайте приятелите си, като им приготвите този десерт от круши по френски маниер.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
217 ккал 0 г 0 г 48 г 31 г 3 г 1 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 31 г 3 г 1 г 0 г
217 ккал 0 г 0 г 48 г 31 г 3 г 1 г 0 г

Продукти

  • 6 узрели Круши , най-добре сорт Уилямс
  • 300 мл сладко бяло вино
  • 175 г кристална захар
  • 1 шушулка ванилия, разполовена

Приготвяне

1. Обелете и разполовете крушите. Отстранете с лъжица сърцевината със семките, опитайте се да запазите дръжките. Сложете виното в тенджера със захарта и ванилията, оставете да кипне. Внимателно сложете вътре крушите и долейте вода, колкото да ги покрие. Оставете да се задушават около 10-15 мин, докато омекнат. Опитайте с шишче дали са готови – ако са още жилави при пробождане, ги доварете. Оставете ги да изстинат в сиропа при похлупена тенджера.

2. Един час преди сервиране нарежете крушите и ги подредете в чиния заедно с ваниловата шушулка. Сложете сиропа да заври и го оставете на огъня, докато се редуцира до около 300 мл. Полейте с него крушите и ги оставете да се охладят, или охладете сиропа и след това полейте с него крушите.

Коментирай
Харесай 4 danail lo6iq_batko Albena Banzarowa Анна Стаматова

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Летни десерти Ноември Октомври Само с 5 продукта Септември Френска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Кексчета с царевица и скариди

Goodfood 30 м , семена кимион, кралски скариди, зелен лук, брашно с набухвател, консерва сладка царевица, олио, кориандър 7 продукта
Сготви

Харесай Пиле в тандури марината със зеленчукова гарнитура

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари

....................................