Водка с ревен и ягоди

Водка с ревен и ягоди

Подготовка 15 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Тази плодова водка ще напомня за вкуса на лятото през цялата година. Получава се около 1,5 литра.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
81 ккал 0 г 0 г 7 г 7 г 0 г 0 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 0 г 0 г 0 г
81 ккал 0 г 0 г 7 г 7 г 0 г 0 г 0 г

Продукти

  • 400 г ревен, бледорозов, с тънки стръкове, нарязан
  • 8-12 зрели ягоди, разполовени
  • 300 г захар
  • 2 тънки резенчета пресен Джинджифил
  • 1 л водка

Приготвяне

1. Сложете всички съставки в голям буркан с плътно прилепваща капачка и разтръскайте добре, за да се разтвори захарта. Оставете го на хладно и го разтръсквайте по 2-3 пъти на седмица в продължение на 3-4 седмици, докато течността добие хубав розов цвят.

2. Над голяма купа сложете цедка и я застелете с тензух. Прецедете водката, прехвърлете я в кана и внимателно я прелейте в чисти и сухи бутилки. Запечатайте ги и ги надпишете. Водката е готова за пиене, а на хладно и тъмно ще се съхрани до 1 година. Сервирайте я с лед или в охладени чашки. Може да я използвате за коктейли с газирана вода, като преди да поднесете, добавете половин ягода.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Май Напитки Рецепти за парти Само с 5 продукта Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Великденски близалки от бисквити

Goodfood 1 ч 20 м , брашно, пудра захар, мед, сладкарска боя, сода бикарбонат, писалки за глазура, екстракт ванилия, глазура, светла кафява захар, яйце, Масло 11 продукта
Сготви

Харесай Пай от бутер тесто със сьомга, лимон и ориз

Goodfood 50 м

Препоръчани

Коментари

.............................