Запечени аспержи и чери домати BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Запечени аспержи и чери домати

Запечени аспержи и чери домати

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Лесна пролетна гарнитура.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
120 ккал 9 г 3 г 5 г 5 г 3 г 5 г 0.5 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 3 г 5 г 0.5 г
120 ккал 9 г 3 г 5 г 5 г 3 г 5 г 0.5 г

Продукти

  • 300 г аспержи, твърдата част отстранена
  • 330 г чери домати, разполовени
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. Балсамов оцет
  • 50 г сирене фета, натрошено

Приготвяне

Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете аспержите и чери доматите в тавичка. Полейте ги със зехтина и балсамовия оцет. Овкусете и разбъркайте. Запечете за 15 мин, докато аспержите се сготвят отвътре. Поръсете със сирене фета и сервирайте.


Коментирай
Харесай 1 PF

Тагове

А-Я рецепти Гарнитури и сосове Европейска кухня Май Предястия Салати Само с 5 продукта Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Манакеш

Goodfood 40 м , питки лаваш или пълнозърнести арабски питки, черни маслини без костилките, малка връзка риган, сумак, краставица, нарязана на едри кубчета, скилидка чесън, смачкана, скилидки чесън, смачкани, сирене фета, балсамов оцет за поръсване, връзка мащерка, само листенцата, сусамово семе, печено, малка връзка мента, само листата, накъсани, кисело мляко, сокът на лимон, хубави средно големи домата, нарязани на едри кубчета, зехтин екстра върджин за поръсване, зехтин 17 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................