Пролетна тарта със спанак и аспержи

Пролетна тарта със спанак и аспержи

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Рецептата е на Магдалена Пашова от блога Naturelita.

Продукти

  • ЗА ОСНОВАТА
  • 1 чаша царевичен грис
  • 1/2 чаша бадемово брашно или ситно смлени бадеми
  • 1 яйце
  • 1/2 чаша пречистено масло (гхи) или обикновено масло
  • 1 ч.л. ксантанова гума (замества глутена в безглутенови печива, има слепваща функция, продава се в био магазините)
  • 1 щипка сол
  • 1 -2 с.л. студена вода
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • 100 г пресен спанак
  • 2 яйца
  • 3-4 Аспержи
  • 1/4 чаша пробиотично мляко или кефир

Приготвяне

1. За да приготвите основата, смесете брашната, ксантановата гума и солта в купата на кухненския робот (алтернативно може да използвате 1 ½ чаша пълнозърнесто брашно). Добавете маслото и завъртете, докато сместа стане на трохи. Прибавете яйцата и отново включете робота. Докато машината работи, прибавете през отвора водата и миксирайте, докато получите топка тесто. Изключете уреда и прехвърлете тестото в керамична тава за пай с диаметър 28 см. Разстелете с пръсти на тънък пласт, така че да покрие дъното, и издигнете борд от 0,5 см отстрани.

2. Почистете и нарежете спанака на ситно. Почистете и начупете аспержите. Разбийте яйцата с вилица, добавете млякото и изсипете тази смес към спанака и аспержите. С готовата смес запълнете тартата и загладете с лъжица. Печете 25 мин на 180°С.

 

Алтернатива: Можете да заместите царевичния грис, бадемите и ксантановата гума с 1 ½ чаша качествено пълнозърнесто брашно. Можете да замесите тестото на ръка, като следвате същата последователност на добавяне на продуктите.

Коментирай
Харесай 1 Васил Смочевски

Тагове

А-Я рецепти Април Вегетариански ястия Европейска кухня Здравословни Май Основни Тарти Юни

Опитайте още

Сготви

Харесай Замразен чийзкейк с малини и бял шоколад

Goodfood 1 ч 20 м , малини, джинджифилови бисквити, пълномаслена сметана, сладолед, крем сирене, масло, бял шоколад, маслени бисквити, захар 9 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................