Кейк попс

Кейк попс

Подготовка 60 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Средно
Порции: 12
Автор: fioredizucca

1. Натрошете блатовете за торта на ситни трохи. На...

Продукти

  • 400 г блат за торта
  • 200 г заквасена сметана
  • 200 г бял шоколад
  • 200 г черен шоколад
  • Дървени шишчета, по-добре от дългите
  • Парче дебел стиропор, в което да бодете готовите кейк попс
  • Цветни украси
  • Място във фризера и хладилника, където да съберете една доста голяма табла
  • 2 малки метални купички като за крем карамел

Приготвяне

1. Натрошете блатовете за торта на ситни трохи. Най-лесно става в кухненски робот, но и с пръсти става, мислете за процеса като за терапия. Сложете ги в купа и добавете сметаната или там каквото сте решили да използвате. С ръце объркайте сместа, най-лесно се контролира степента на влажност. Когато всички трохи са влажни, и заприличат на стегнато тесто - готови сте.


2. Разделете сместа на груби топки. За прецизен резултат вземайте от сместа с мерителна лъжичка, аз дори претеглих парченцата, защото ми трябваха еднакви. Моите са с тегло 15 г. Сложете ги върху табла, застлана с хартия за печене и с ръце оформете топчетата. Колкото по-гладки и кръгли, толкова по-представителен резултат. Сложете ги в хладилника, за да стегнат, докато разтопите шоколада.


3. Начупете или нарежете шоколадите на ситно. Сложете ги в съд на водна баня (поотделно, разбира се) и ги затоплете докато се разтопят. Пресипете всеки в малка метална формичка (важно е да е метална, защото шоколадът изстива, докато работите, и се сгъстява. Трябва да можете да го подгрявате по време на работа. Най-лесно е като сложите металната купичка на много слаб котлон за минута, и разбъркате с дървено шишче).


4. Сега извадете табличката с топчетата от хладилника. Вземете шишчета, потопяйте всяко откъм острата страна в разтопения шоколад (в моя случай всичките ги направих с белия) и забийте по едно шишче във всяко топче. Приберете табличката във фризера, поне за 10 мин. Тази стъпка ви подсигурява, че дори и тежки, топчетата няма да се свличат по шишчето. А охлаждането им гарантира по-бързото изстиване на шоколадовата глазура. Подгответе стиропореното блокче. Най-добре го завийте във фолио, за да не стане цялата ви кухня в бели топчета.


5. Сега вижте шоколадите си - ако са изстинали и сгъстени, затоплете ги леко, разбъркайте. Извадете част от топчетата, подгответе си захарните украси - имайте предвид, че шоколадът застива много бързо, трябва да ги правите едно по едно, ако искате да имат залепени красоти. Потапяйте по едно топче в чашката с шоколад, цялото. Извадете и леко изтръскайте излишното. След няколко опита ще добиете представа как най-лесно се прави. Поръсете готовото топче с каквото там имате и го забодете в стиропорения блок.


6. Повтаряйте и редувайте, докато ви свършат топчетата или шишчетата, или търпението :)

Коментирай
Харесай 10 Valentina Stefanova Наталия Dimitar Chanov Десислава Петкова иван николов Ирина stef Мариана Моника Михова Елена

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Читателски рецепти

Опитайте още

Сготви

Харесай Брънч с печени яйца

Goodfood 40 м , зехтин, пармезан, лук, праз, сушени домата, пресни трохи от пълнозърнест хляб, бейби спанак, яйца 8 продукта
Сготви

Харесай Тарта с бри, ябълки и лук

Goodfood 1 ч , бутер тесто (ако е замразено, размразете го на стайна температура), малка връзка мащерка, само листенцата, запазете няколко стръкчета за украса, бял винен оцет и още малко, бри, нарязано (или друго сирене), зехтин или рапично олио и още малко за поръсване, ябълка, дижонска горчица, едри глави лук, разполовени и тънко нарязани, сос от червени боровинки (или чътни) 9 продукта
Сготви

Харесай Пай със свинско

Goodfood 1 ч 35 м , целина, морска сол, пушен бекон, пилешки бульон, репички, масло, салвия, туршия, яйца, смлян бахар, дафинови листа, чери домати, брашно, свинска плешка, желатин, квасен хляб, свинска мас, индийско орехче, чедър 19 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................