Кейк попс

Кейк попс

Подготовка 60 мин Приготвяне 10 мин
Трудност: Средно
Порции: 12
Автор: fioredizucca

1. Натрошете блатовете за торта на ситни трохи. На...

Продукти

  • 400 г блат за торта
  • 200 г заквасена сметана
  • 200 г бял шоколад
  • 200 г черен шоколад
  • Дървени шишчета, по-добре от дългите
  • Парче дебел стиропор, в което да бодете готовите кейк попс
  • Цветни украси
  • Място във фризера и хладилника, където да съберете една доста голяма табла
  • 2 малки метални купички като за крем карамел

Приготвяне

1. Натрошете блатовете за торта на ситни трохи. Най-лесно става в кухненски робот, но и с пръсти става, мислете за процеса като за терапия. Сложете ги в купа и добавете сметаната или там каквото сте решили да използвате. С ръце объркайте сместа, най-лесно се контролира степента на влажност. Когато всички трохи са влажни, и заприличат на стегнато тесто - готови сте.


2. Разделете сместа на груби топки. За прецизен резултат вземайте от сместа с мерителна лъжичка, аз дори претеглих парченцата, защото ми трябваха еднакви. Моите са с тегло 15 г. Сложете ги върху табла, застлана с хартия за печене и с ръце оформете топчетата. Колкото по-гладки и кръгли, толкова по-представителен резултат. Сложете ги в хладилника, за да стегнат, докато разтопите шоколада.


3. Начупете или нарежете шоколадите на ситно. Сложете ги в съд на водна баня (поотделно, разбира се) и ги затоплете докато се разтопят. Пресипете всеки в малка метална формичка (важно е да е метална, защото шоколадът изстива, докато работите, и се сгъстява. Трябва да можете да го подгрявате по време на работа. Най-лесно е като сложите металната купичка на много слаб котлон за минута, и разбъркате с дървено шишче).


4. Сега извадете табличката с топчетата от хладилника. Вземете шишчета, потопяйте всяко откъм острата страна в разтопения шоколад (в моя случай всичките ги направих с белия) и забийте по едно шишче във всяко топче. Приберете табличката във фризера, поне за 10 мин. Тази стъпка ви подсигурява, че дори и тежки, топчетата няма да се свличат по шишчето. А охлаждането им гарантира по-бързото изстиване на шоколадовата глазура. Подгответе стиропореното блокче. Най-добре го завийте във фолио, за да не стане цялата ви кухня в бели топчета.


5. Сега вижте шоколадите си - ако са изстинали и сгъстени, затоплете ги леко, разбъркайте. Извадете част от топчетата, подгответе си захарните украси - имайте предвид, че шоколадът застива много бързо, трябва да ги правите едно по едно, ако искате да имат залепени красоти. Потапяйте по едно топче в чашката с шоколад, цялото. Извадете и леко изтръскайте излишното. След няколко опита ще добиете представа как най-лесно се прави. Поръсете готовото топче с каквото там имате и го забодете в стиропорения блок.


6. Повтаряйте и редувайте, докато ви свършат топчетата или шишчетата, или търпението :)

Коментирай
Харесай 11 Valentina Stefanova Наталия Dimitar Chanov Десислава Петкова иван николов Ирина stef Мариана Моника Михова Елена Цветомира

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня Читателски рецепти

Опитайте още

Сготви

Харесай Лимоново ризото със скариди и грах

Goodfood 25 м , замразен грах, рибен бульон, ориз за ризото, червена люта чушка, зехтин, сурови скариди, бяло вино, лимон, лук 9 продукта
Сготви

Харесай Орзото с печена тиква и сос от порто

Goodfood 2 ч 40 м

Препоръчани

Коментари

.............................