Безглутенов царевичен хляб с чили

Безглутенов царевичен хляб с чили

Подготовка 20 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Независимо дали трябва да избягвате глутена, или просто да го намалите, този хляб е перфектен за целта. Много лесен е, без мая и най-вкусен е прясно изпечен.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
200 ккал 6 г 3 г 29 г 3 г 1 г 7 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 3 г 1 г 7 г 1 г
200 ккал 6 г 3 г 29 г 3 г 1 г 7 г 1 г

Продукти

  • 200 г царевично брашно или грис
  • 280 мл бътърмилк (към 270 мл прясно мляко добавете 10 мл лимонов сок)
  • 25 г масло
  • 1 червена люта чушка, без семки, ситно нарязана
  • ¼ ч.л. Сода бикарбонат
  • 50 г замразена Сладка царевица , размразена
  • 2 големи яйца, разбити

Приготвяне

1. Запечете леко царевичното брашно в сух тиган, за 3-4 мин, като разбърквате, докато се затопли и стане ароматно. Свалете от огъня, сипете половината в голяма купа и добавете млякото. Разбъркайте добре, покрийте и оставете да престои 2-3 ч.

2. Разтопете маслото в 25 см огнеупорен тиган (перфектният избор е чугунен) и загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). Добавете към накиснатото царевично брашно маслото и останалите продукти, включително останалото царевично брашно и ½ ч.л. сол. (Не избърсвайте тигана – остатъкът от маслото ще помогне на хляба да не залепне.)

3. Върнете тигана на котлона и усилете огъня. Налейте сместа вътре – трябва да чуете как зацвъртява. Преместете тигана във фурната и печете 15-20 мин, докато се надигне и стане златисто. Оставете леко да изстине и нарежете.

Коментирай
Харесай 1 Катя Василева

Тагове

А-Я рецепти Американска кухня Вегетариански ястия Постни ястия Тестени

Опитайте още

Сготви

Харесай Шоколадова коричка и ягоди с шоколад

Goodfood 12 м
Сготви

Харесай Супа с ориз и домати

Goodfood 45 м , захар, ориз, морков, консерва нарязани домати, зехтин, оцет, магданоз, целина, зеленчуков бульон, лук, доматено пюре, песто 12 продукта

Препоръчани

Коментари

.....................................