Паеля със зелен боб и скариди

Паеля със зелен боб и скариди

Подготовка 10 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Опитайте вкусът на Италия с тази рецепта

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
533 ккал 12 г 3 г 53 г 8 г 7 г 49 г 0.9 г
Захар Фибри Протеини Сол 8 г 7 г 49 г 0.9 г
533 ккал 12 г 3 г 53 г 8 г 7 г 49 г 0.9 г

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, ситно нарязани
  • 4 скилидки чесън, тънко нарязани
  • 8 пилешки горни бутчета, без кожата
  • 225 г ориз за паеля
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 100 мл сухо бяло вино
  • 850 мл горещ пилешки бульон, объркан с 2 големи щипки Шафран
  • 350 г зелен боб, почистен от страничните жилки и едро нарязан
  • 1 голяма червена Чушка , без семките, ситно нарязана
  • 200 г сурови едри скариди (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в тиган за паеля или в голям тиган и запържете лука и чесъна за 5 мин. Избутайте ги на една страна и запържете пилешкото за 10 мин, като го обръщате, докато добие приятен цвят.

2. Объркайте месото и лука с ориза и червения пипер и налейте виното. Оставете го да поври и добавете бульона с шафран. Накрая сложете зеления боб и чушката и гответе

15 мин, като бъркате от време на време, докато оризът се свари и поеме бульона. Ако започне да засъхва, долейте малко бульон. Сложете скаридите за последните няколко минути, докато станат розови. Подправете обилно и оставете паелята да постои 1-2 мин, преди да я сервирате. 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Италианска кухня Основни Риба и морски дарове Ястия с птици

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

..................................