Кексчета с боровинки и ядки

Кексчета с боровинки и ядки

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Броя: 12
Автор: Goodfood

Вкусни хапки с малко захар.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
211 ккал 13 г 1 г 18 г 5 г 2 г 5 г 0.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 2 г 5 г 0.4 г
211 ккал 13 г 1 г 18 г 5 г 2 г 5 г 0.4 г

Продукти

  • олио за намазване или 12 хартиени кошнички
  • 200 г брашно с набухвател
  • 100 г лешници, леко запечени
  • 1/2 ч.л. Сода бикарбонат
  • 280 мл айрян
  • 100 мл обезмаслено мляко
  • 3 големи яйца
  • 2 с.л. сироп от агаве (или мед)
  • 75 мл олио
  • 100 г боровинки

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете леко силиконова форма за печене на кексчета или сложете хартиени кошнички. Разбийте брашното и лешниците в кухненски робот, докато ядките станат много дребни. Прехвърлете в купа и добавете содата. Смесете заедно млеката, яйцата, сиропа от агаве и олиото.

2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до гладка смес, прибавете боровинките. Разпределете сместа във формичките и печете 20 мин, докато забито шишче излезе сухо. Оставете да изстинат за 10 мин, преди да ги извадите от тавичката. Ако ги замразявате, размразете на стайна температура и затоплете преди ядене.

 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Летни десерти Септември

Опитайте още

Сготви

Харесай Телешко в бира, ризото с перлен ечемик, лук и бирен сос

Goodfood 4 ч 25 м , Дафинов лист, перлен ечемик, Чесън, зехтин, масло, телешко месо, телешки бульон, пълномаслена сметана, свежа мащерка, пилешки бульон, лимонов сок, тъмна бира, лук, пармезан 14 продукта
Сготви

Харесай Шоколадова торта със солено-карамелени бонбони

Goodfood 1 ч 25 м
Сготви

Харесай Бели миди на тиган с пюре от пащърнак и панчета

Goodfood 40 м

Препоръчани

Коментари

.....................................