Кексчета с боровинки и ядки

Кексчета с боровинки и ядки

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Броя: 12
Автор: Goodfood

Вкусни хапки с малко захар.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
211 ккал 13 г 1 г 18 г 5 г 2 г 5 г 0.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 2 г 5 г 0.4 г
211 ккал 13 г 1 г 18 г 5 г 2 г 5 г 0.4 г

Продукти

  • олио за намазване или 12 хартиени кошнички
  • 200 г брашно с набухвател
  • 100 г лешници, леко запечени
  • 1/2 ч.л. Сода бикарбонат
  • 280 мл айрян
  • 100 мл обезмаслено мляко
  • 3 големи яйца
  • 2 с.л. сироп от агаве (или мед)
  • 75 мл олио
  • 100 г боровинки

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете леко силиконова форма за печене на кексчета или сложете хартиени кошнички. Разбийте брашното и лешниците в кухненски робот, докато ядките станат много дребни. Прехвърлете в купа и добавете содата. Смесете заедно млеката, яйцата, сиропа от агаве и олиото.

2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до гладка смес, прибавете боровинките. Разпределете сместа във формичките и печете 20 мин, докато забито шишче излезе сухо. Оставете да изстинат за 10 мин, преди да ги извадите от тавичката. Ако ги замразявате, размразете на стайна температура и затоплете преди ядене.

 

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Август Десерти Европейска кухня Летни десерти Септември

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

..................................