Тайландска салата с пиле

Тайландска салата с пиле

Подготовка 20 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Лесна и полезна салата, богата на калций и фолиева киселина

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
332 ккал 20 г 3 г 16 г 16 г 5 г 23 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 16 г 5 г 23 г 0.8 г
332 ккал 20 г 3 г 16 г 16 г 5 г 23 г 0.8 г

Продукти

  • 1 глава китайско зеле, ситно нарязано
  • 2 сварени пилешки гърди или 200 г пилешко месо, накъсано
  • 1 манго, обелено, почистено и тънко нарязано
  • връзка мента, само листата
  • 6 стръка пресен лук, нарязани диагонално
  • 3 с.л. солени фъстъци или кашу, едро начупени
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • сокът от 4 лайма
  • 4 с.л. сусамово олио
  • щипка захар
  • струйка рибен сос
  • 2 големи червени люти чушки, без семената, ситно нарязани

Приготвяне

1. За дресинга смесете всички продукти и бъркайте, докато се разтвори захарта.

2. В голяма купа смесете съставките за салатата без ядките. Добавете дресинга и поръсете с черен пипер. Прибавете ядките и сервирайте.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Източна кухня Нискокалорични рецепти Салати Салати с месо Тайландска кухня Ястия с птици

Опитайте още

Препоръчани

Коментари

..................................