Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон

Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон

Подготовка 10 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Хрупкава салата, която ще заеме главната роля на масата

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
149 ккал 6 г 3 г 22 г 2 г 2 г 3 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 2 г 3 г 0.3 г
149 ккал 6 г 3 г 22 г 2 г 2 г 3 г 0.3 г

Продукти

  • 1 кг пресни картофи, по-големите разполовени
  • 1 с.л. олио
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • 150 мл заквасена сметана
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • по ½ малка връзка Естрагон и Магданоз , нарязани
  • настърганата кора и сокът от ½ лимон
  • 1 с.л. малки Каперси , изплакнати

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете картофите в голяма тенджера с вода, похлупете и кипнете. Оставете да се варят около 5 мин, докато омекнат. Отцедете добре. Сложете ги в тава, полейте с олиото и овкусете. Печете около

45 мин, докато станат златисти. Извадете от фурната и оставете да изстинат.

2. Разбъркайте съставките за дресинга в голяма купа. Добавете картофите и отново разбъркайте, докато се покрият с дресинга. Охладете за 24 часа или ги хапнете веднага.

Коментирай
Харесай 1 Милена

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Салати

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата с портокал, фенел и див ориз

Goodfood 1 ч 10 м , глава червен лук, разполовена и тънко нарязана, настъргана кора и сокът от 1 лимон, портокала, по 1 голяма шепа магданоз и мента, ситно нарязани, микс от басмати и див ориз, червено грозде без семките, зърната разполовени, зехтин, моркови, обелени, разполовени и нарязани под ъгъл на дебели пръчици, голяма глава фенел, срязана на четири, почистена от сърцевината и тънко нарязана, дижонска горчица, зелена Леща, орехи пекан, ситно нарязани, кленов сироп, зехтин 14 продукта
Сготви

Харесай Парфе с праскови и боровинки с ванилов крем

Goodfood праскови, ванилов екстракт, захар, боровинки, мляко, готови блатове за торта, нишесте, мента, яйца 9 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................