Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон

Салата с печени картофи и дресинг с каперси и естрагон

Подготовка 10 мин Приготвяне 60 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Хрупкава салата, която ще заеме главната роля на масата

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
149 ккал 6 г 3 г 22 г 2 г 2 г 3 г 0.3 г
Захар Фибри Протеини Сол 2 г 2 г 3 г 0.3 г
149 ккал 6 г 3 г 22 г 2 г 2 г 3 г 0.3 г

Продукти

  • 1 кг пресни картофи, по-големите разполовени
  • 1 с.л. олио
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • 150 мл заквасена сметана
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • по ½ малка връзка Естрагон и Магданоз , нарязани
  • настърганата кора и сокът от ½ лимон
  • 1 с.л. малки Каперси , изплакнати

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Сложете картофите в голяма тенджера с вода, похлупете и кипнете. Оставете да се варят около 5 мин, докато омекнат. Отцедете добре. Сложете ги в тава, полейте с олиото и овкусете. Печете около

45 мин, докато станат златисти. Извадете от фурната и оставете да изстинат.

2. Разбъркайте съставките за дресинга в голяма купа. Добавете картофите и отново разбъркайте, докато се покрият с дресинга. Охладете за 24 часа или ги хапнете веднага.

Коментирай
Харесай 1 Милена

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Салати

Опитайте още

Сготви

Харесай Зеле с картофи и кокосови стърготини

Goodfood 30 м
Сготви

Харесай Афогато ал кафе (Ванилов сладолед с кафе)

Goodfood 5 м
Сготви

Харесай Пъдпъдъци с гъши дроб, трюфели и кестени

Goodfood

Препоръчани

Коментари

.....................................