Салата с цвекло и фета

Салата с цвекло и фета

Подготовка 10 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Интересно предложение за любителите на салатите с цвекло

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
204 ккал 14 г 5 г 11 г 9 г 4 г 9 г 1.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 4 г 9 г 1.1 г
204 ккал 14 г 5 г 11 г 9 г 4 г 9 г 1.1 г

Продукти

  • 1 кг малки глави цвекло, с различни цветове – ако можете да ги отгатнете по външния им вид
  • 200 г сирене фета
  • 100 г тиквени семки, запечени
  • ЗА ДРЕСИНГА
  • настърганата кора и сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. бял Балсамов оцет или бял винен оцет
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин

Приготвяне

1. Сложете цвеклото в голяма тенджера с вода, похлупете и кипнете. Оставете го да се вари около

20-30 мин, докато омекне – това зависи от размера. Цвеклото е готово, когато лесно се промушва с ножа. Отцедете и оставете да изстине.

2. Обелете цвеклото с остър нож, като използвате ръкавици, за да не се оцветят ръцете ви. Нарежете го на резени. Смесете съставките за дресинга, овкусете и полейте цвеклото. Подредете го в чиния за сервиране и го поръсете с натрошено сирене фета и тиквени семки.

Коментирай
Харесай 1 imateeva

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Европейска кухня Салати

Опитайте още

Сготви

Харесай Ябълкови хлебчета с къпинов кадифен сироп

Goodfood 35 м
Сготви

Харесай Афогато ал кафе (Ванилов сладолед с кафе)

Goodfood 5 м

Препоръчани

Коментари

....................................