Хрупкава сьомга по азиатски с нудъли, пак чой и грах

Хрупкава сьомга по азиатски с нудъли, пак чой и грах

Подготовка 10 мин Приготвяне 15 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Можете да направите тази рецепта вегетарианска, ако замените сьомгата с тофу и ползвате същата марината.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
328 ккал 9 г 1 г 45 г 9 г 4 г 15 г 1.1 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 4 г 15 г 1.1 г
328 ккал 9 г 1 г 45 г 9 г 4 г 15 г 1.1 г

Продукти

  • 4 х 100 г филета сьомга
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • 2 ч.л. сос тамари или соев сос
  • 2 см парче Джинджифил , обелено и ситно нарязано
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • ЗА ПЪРЖЕНИТЕ НУДЪЛИ
  • 85 г оризови нудъли
  • 2 ч.л. олио
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 стрък пресен лук, тънко нарязан
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • ½ червена люта чушка, без семената, ситно нарязана
  • 2 см парче Джинджифил , обелено и ситно нарязано
  • 100 г шушулки пресен грах
  • 100 г пак чой (или спанак)
  • 1 голяма червена чушка, нарязана
  • 1 ч.л. сос тамари или соев сос
  • 1 ч.л. тайландски рибен сос
  • сокът от ½ лайм
  • 1 с.л. ситно нарязан Кориандър

Приготвяне

 

1. Смесете всички продукти за маринатата. Сложете рибата в купа и я полейте с маринатата от всички страни. Покрийте с фолио и оставете за поне 10 мин.

2. Междувременно сварете нудълите според инструкциите на опаковката, отцедете и прехвърлете в купа със студена вода.

3. Загрейте незалепващ тиган. Сложете рибните филета с кожата надолу и запечете за 3 мин. Когато станат леко хрупкави, обърнете и печете още 3 мин. Точно преди да извадите сьомгата, прибавете от останалата в купата марината и запържете за 10 сек. Сложете 2 от филетата с кожата нагоре в чиния и покрийте с фолио, за да останат топли. Другите две също сложете в чиния, покрийте с фолио и охладете за обяда на следващия ден.

4. В тиган или уок загрейте силно и двата вида олио. Сложете вътре лука, чесъна, лютата чушка и джинджифила и бъркайте непрекъснато 1 мин. Добавете граха, пак чой (или спанака) и чушката и бъркайте още 1-2 мин. Прибавете сварените нудъли и разбъркайте добре. После сипете тамари и рибения сос, лимоновия сок и отново бъркайте, докато започне да цвърчи.

5. Махнете от котлона и разпределете в 2 купи. Отгоре сложете по едно филе сьомга и полейте с останалите сокове в чинията. Поръсете с кориандър и сервирайте.

Коментирай
Харесай 4 Елена Златинова Дора Милена Dimitrina

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Основни Риба и морски дарове Тайландска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата със стек на грил и дресинг от хрян

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

..................................