Шоколадова торта с ягоди и малини

Шоколадова торта с ягоди и малини

Подготовка 10 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Средно
Порции: 8
Автор: Веселина Портарска

Нещо вкусно за по-сладък и усмихнат ден :)...

Продукти

  • Бисквити - 1 пакет
  • Масло - 100 гр
  • Течна сметана - 100 мл
  • Черен шоколад - 1 бр
  • Течен шоколад - 1 буркан
  • Ягоди
  • Малини

Приготвяне

Нещо вкусно за по-сладък и усмихнат ден :) Бисквитите се натрошават на ситно в блендер. Използвайте бисквити по желание, аз използвам обикновени какаови бисквити. Разтопете 100 гр масло на котлона и го прибавете в блендера при бисквитите. Разбийте до получаване на хомогенна смес. Така получената смес изсипете във форма за торта и разпределете плътно до получаване на тънък блат. Поставете формата в хладилник за около 20-30 минути. Загрейте сметаната на котлона. Дръпнете от огъня и добавете един черен шоколад. Бъркайте непрестанно, докато шоколадът се разтопи напълно. След това добавете течния шоколад и продължете да бъркате до получаване на гладък крем. Аз слагам почти един цял голям буркан Nutella от 400 гр (добавяйте течния шоколад на вкус). Извадете формата от хладилника и разпределете крема върху блата. Наредете почистени и измити цели ягоди и малини (или какъвто плод предпочитате) и върнете тортата в хладилника. Оставете я да преседи минимум 5 часа в хладилник преди да я сервирате.

Коментирай
Харесай 14 Petya Бранимира Dimitar Chanov Иванина Абаджиева Galina gevivladislavova Надежда Мила-Симеон Ivelina Мария Ирина Зорница Симеонова Мариана Моника Михова

Тагове

Десерти Европейска кухня Читателски рецепти

Опитайте още

Сготви

Харесай Енчиладас със сос моле „Пуебла”

Goodfood 30 м , сос моле, сирене по избор, тортили от пшенично брашно, заквасена сметана, червен лук 5 продукта
Сготви

Харесай Агнешки котлети и салата от тиквички

Goodfood 40 м

Препоръчани

Коментари