Бейби моркови с глазура от джинджифил и мед

Бейби моркови с глазура от джинджифил и мед

Подготовка 5 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 6
Автор: Goodfood

Чудесна гарнитура за всяка трапеза!

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
101 ккал 6 г 3 г 10 г 9 г 4 г 1 г 0.4 г
Захар Фибри Протеини Сол 9 г 4 г 1 г 0.4 г
101 ккал 6 г 3 г 10 г 9 г 4 г 1 г 0.4 г

Продукти

  • 900 г бейби моркови, измити и почистени
  • 50 г масло
  • 25 г парче Джинджифил , обелено и ситно настъргано
  • 2 с.л. мед
  • настърганата кора на 1 портокал

Приготвяне

1. Сложете да заври голяма тенджера с подсолена вода и добавете морковите. Оставете да къкри 5 мин, докато леко омекнат, отцедете.

2. В широк тиган загрейте маслото, докато се разтопи, и добавете морковите, джинджифила, меда и настърганата кора от портокал. Пържете на умерен огън 25-30 мин, като ги обръщате внимателно от време на време, докато морковите започнат да стават златисти и лепкави.

3. Продължете да обръщате морковите внимателно в тигана от време на време, докато покафенеят от всички страни. Овкусете добре, преди да сервирате.

Коментирай
Харесай 5 Svetla Нина Димитрова Златина Георгиева Милена Светла Атанасова

Тагове

Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня Здравословни Нискокалорични рецепти Предястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Пържена скумрия с портокалова салца

Goodfood 21 м
Сготви

Харесай Салата с печено пилешко, кореноплодни зеленчуци и пеканови орехи

Goodfood 10 м

Препоръчани

Коментари