Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Подготовка 30 мин Приготвяне 14 мин
Трудност: Лесно
Порции: 12
Автор: Goodfood

Смесете, загрейте, печете и хапнете

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
277 ккал 12 г 7 г 28 г 18 г 0 г 2 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 18 г 0 г 2 г 0 г
277 ккал 12 г 7 г 28 г 18 г 0 г 2 г 0 г

Продукти

  • 100 г масло, разтопено
  • 50 г захар на кристали
  • 100 г мека светла кафява захар
  • 25 г меласа
  • 1 голямо яйце
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • ¼ ч.л. Сода бикарбонат
  • 175 г безглутеново брашно
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • ¼ ч.л. смляно Индийско орехче
  • ¼ ч.л. смлян карамфил
  • ¼ ч.л. смлян Кардамон (семената от 3 шушулки, натрошени)
  • 75 г захар демерара
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • 175 г маскарпоне
  • 85 г готов лимонов крем

Приготвяне

1. За да направите бисквитите, сложете маслото, двата вида захар, меласата, яйцето и ванилията в голяма купа и разбийте с електрически миксер до гладка смес. В отделна купа смесете останалите съставки, с изключение на захарта демерара. Добавете сухите съставки към яйчeната смес и месете до лепкаво тесто. Покрийте с фолио и охладете за поне 4 часа.

2. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване) и застелете две тави с хартия за печене. Оформете тестото на топки с големината на супена лъжица, след което ги оваляйте в захарта демерара. Поставете в тавите, като оставите 2,5 см разстояние между бисквитите.

 3. Печете 14 мин или до лекото покафеняване на краищата, като размените тавите по средата на печенето. Охладете в тавите за 10 мин и прехвърлете върху решетка, за да охладите напълно.

4. За да направите пълнежа, разбийте маскарпонето с лимоновия крем в купа до гладка кремообразна смес. Прехвърлете в пош с кръгъл накрайник. Шприцовайте от крема върху една бисквитка и слепете на сандвич с втора. Ще се запази до 3-4 дни в херметически затворена кутия в хладилника - текстурата ще стане мека и ще напомня на кейк, но в това няма нищо лошо.

ЗА ДВОЙНА БИСКВИТА (15): 277 ккал, 12 г мазнини, 7 г наситени мазнини, 28 г въглехидрати, 18 г захари, фибри няма, 2 г протеини, 0,1 г сол.

Коментирай
Харесай 2 Татяна Каракашева Моника Михова

Тагове

А-Я рецепти Декември Десерти Европейска кухня Коледа и Новa година Рецепти за парти

Опитайте още

Сготви

Харесай Азиатска салата с агнешко, грейпфрут и джинджифилов дресинг

Goodfood 30 м , розови грейпфрута, оризови нудъли, сусамово олио, шалот, мента, оцет от оризово вино, краставица, джинджифил, агнешки стека от бут, кориандър, светла кафява захар, слънчогледово олио, червена люта чушка, соев сос 14 продукта
Сготви

Харесай Чеснов хляб

Goodfood 1 ч 40 м , малко зехтин, за намазване, нарязани домати от консерва, скилидки чесън, смачкани, захар, малка бучка масло, захар, бяло брашно, топчици моцарела (около 20 бр.), сух риган, малка връзка магданоз, ситно нарязан (ако искате, оставете и малко за украса), масло, разтопено (купете пакетче от 250 г и използвайте останалото за чесновото масло), скилидка чесън, смачкана, масло, суха мая, царевично брашно или грис, червен винен оцет 16 продукта
Сготви

Харесай Телешко по японски

Goodfood 15 м , зехтин, Чесън, сос терияки, маринован Джинджифил, лук, дългозърнест ориз, фино настърган джинджифил, тънък телешки стек, пресен лук 9 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................