Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Подготовка 30 мин Приготвяне 14 мин
Трудност: Лесно
Порции: 12
Автор: Goodfood

Смесете, загрейте, печете и хапнете

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
277 ккал 12 г 7 г 28 г 18 г 0 г 2 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 18 г 0 г 2 г 0 г
277 ккал 12 г 7 г 28 г 18 г 0 г 2 г 0 г

Продукти

  • 100 г масло, разтопено
  • 50 г захар на кристали
  • 100 г мека светла кафява захар
  • 25 г меласа
  • 1 голямо яйце
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • ¼ ч.л. Сода бикарбонат
  • 175 г безглутеново брашно
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • ¼ ч.л. смляно Индийско орехче
  • ¼ ч.л. смлян карамфил
  • ¼ ч.л. смлян Кардамон (семената от 3 шушулки, натрошени)
  • 75 г захар демерара
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • 175 г маскарпоне
  • 85 г готов лимонов крем

Приготвяне

1. За да направите бисквитите, сложете маслото, двата вида захар, меласата, яйцето и ванилията в голяма купа и разбийте с електрически миксер до гладка смес. В отделна купа смесете останалите съставки, с изключение на захарта демерара. Добавете сухите съставки към яйчeната смес и месете до лепкаво тесто. Покрийте с фолио и охладете за поне 4 часа.

2. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване) и застелете две тави с хартия за печене. Оформете тестото на топки с големината на супена лъжица, след което ги оваляйте в захарта демерара. Поставете в тавите, като оставите 2,5 см разстояние между бисквитите.

 3. Печете 14 мин или до лекото покафеняване на краищата, като размените тавите по средата на печенето. Охладете в тавите за 10 мин и прехвърлете върху решетка, за да охладите напълно.

4. За да направите пълнежа, разбийте маскарпонето с лимоновия крем в купа до гладка кремообразна смес. Прехвърлете в пош с кръгъл накрайник. Шприцовайте от крема върху една бисквитка и слепете на сандвич с втора. Ще се запази до 3-4 дни в херметически затворена кутия в хладилника - текстурата ще стане мека и ще напомня на кейк, но в това няма нищо лошо.

ЗА ДВОЙНА БИСКВИТА (15): 277 ккал, 12 г мазнини, 7 г наситени мазнини, 28 г въглехидрати, 18 г захари, фибри няма, 2 г протеини, 0,1 г сол.

Коментирай
Харесай 2 Татяна Каракашева Моника Михова

Тагове

А-Я рецепти Декември Десерти Европейска кухня Коледа и Новa година Рецепти за парти

Опитайте още

Сготви

Харесай Хърватска рибена чорба

Гост на Goodfood лук, рибен бульон, кайенски пипер, захар, сурови скариди, хляб, лук, домати, шафран, моркови, бяло сухо вино, Чесън, зехтин, рибно филе, мастика 15 продукта
Сготви

Харесай Суфле с три вида сирене

Goodfood 1 ч 5 м , брашно, козе сирене, пълномаслено мляко, сирене грюйер, масло, английска горчица на прах, пълномаслена сметана, дафинови листа, яйца, пармезан, кайенски пипер, салатни листа 12 продукта
Сготви

Харесай Свинско печено с топки пълнеж от смокини и ябълки

Goodfood 1 ч 10 м , лук, лимон, зелен фасул, градински чай, желе от дюли, ябълки, пилешки бульон, 85 г пресни трохи от бял хляб, яйце, задушени моркови, сушени смокини, балсамов оцет, 85 г пресни трохи от пълнозърнест хляб 13 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................