Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Двойни джинджифилови бисквити с лимоново маскарпоне

Подготовка 30 мин Приготвяне 14 мин
Трудност: Лесно
Порции: 12
Автор: Goodfood

Смесете, загрейте, печете и хапнете

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
277 ккал 12 г 7 г 28 г 18 г 0 г 2 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 18 г 0 г 2 г 0 г
277 ккал 12 г 7 г 28 г 18 г 0 г 2 г 0 г

Продукти

  • 100 г масло, разтопено
  • 50 г захар на кристали
  • 100 г мека светла кафява захар
  • 25 г меласа
  • 1 голямо яйце
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • ¼ ч.л. Сода бикарбонат
  • 175 г безглутеново брашно
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • ¼ ч.л. смляно Индийско орехче
  • ¼ ч.л. смлян карамфил
  • ¼ ч.л. смлян Кардамон (семената от 3 шушулки, натрошени)
  • 75 г захар демерара
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • 175 г маскарпоне
  • 85 г готов лимонов крем

Приготвяне

1. За да направите бисквитите, сложете маслото, двата вида захар, меласата, яйцето и ванилията в голяма купа и разбийте с електрически миксер до гладка смес. В отделна купа смесете останалите съставки, с изключение на захарта демерара. Добавете сухите съставки към яйчeната смес и месете до лепкаво тесто. Покрийте с фолио и охладете за поне 4 часа.

2. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване) и застелете две тави с хартия за печене. Оформете тестото на топки с големината на супена лъжица, след което ги оваляйте в захарта демерара. Поставете в тавите, като оставите 2,5 см разстояние между бисквитите.

 3. Печете 14 мин или до лекото покафеняване на краищата, като размените тавите по средата на печенето. Охладете в тавите за 10 мин и прехвърлете върху решетка, за да охладите напълно.

4. За да направите пълнежа, разбийте маскарпонето с лимоновия крем в купа до гладка кремообразна смес. Прехвърлете в пош с кръгъл накрайник. Шприцовайте от крема върху една бисквитка и слепете на сандвич с втора. Ще се запази до 3-4 дни в херметически затворена кутия в хладилника - текстурата ще стане мека и ще напомня на кейк, но в това няма нищо лошо.

ЗА ДВОЙНА БИСКВИТА (15): 277 ккал, 12 г мазнини, 7 г наситени мазнини, 28 г въглехидрати, 18 г захари, фибри няма, 2 г протеини, 0,1 г сол.

Коментирай
Харесай 2 Татяна Каракашева Моника Михова

Тагове

А-Я рецепти Декември Десерти Европейска кухня Коледа и Новa година Рецепти за парти

Опитайте още

Сготви

Харесай Чътни с ябълки и орехи

Goodfood 1 ч 25 м , захар мусковадо, сол, лук, корен Джинджифил, зелени ябълки, ябълков оцет, Орехи, червена люта чушка, смляна канела, десертни ябълки, стафиди 11 продукта
Сготви

Харесай Салата с козе сирене, круши и орехи

Goodfood 27 м , орехи пекан, кръгло козе сирене, круши, зехтин екстра върджин, мека кафява захар, синапени семена, рукола, кленов сироп, бял винен оцет 9 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................