Запечен камамбер и пръчици, увити в бекон

Запечен камамбер и пръчици, увити в бекон

Подготовка 40 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Много са лесни и могат да се приготвят предварително. Запечете пръчиците за 15 мин, охладете и ги оставете покрити до 1 ден. Преди да сервирате, добавете сиренето в средата и запечете за 10 мин на 190°С (170°С с обдухване).

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
256 ккал 10 г 5 г 29 г 1 г 1 г 12 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 1 г 12 г 1 г
256 ккал 10 г 5 г 29 г 1 г 1 г 12 г 1 г

Продукти

  • 400 г бяло брашно
  • 7 г пакетче суха мая
  • 2 ч.л. английска горчица на прах
  • 1 ч.л. захар
  • 2 ч.л. листа Мащерка и още няколко стръкчета за сиренето
  • 1 с.л. зехтин и още малко за намасляване
  • 250 г сирене камамбер в кутия
  • 20 резена бекон или панчета

Приготвяне

1. Смесете заедно брашното, маята, горчицата на прах, 1 1/2 ч.л. сол, захарта, листата мащерка и 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер. Разбъркайте вътре 250 мл хладка вода, оформете с ръце тесто, прехвърлете го върху набрашнена работна повърхност и месете 10 мин, докато стане гладко и еластично. Ако разполагате с кухненски миксер с бъркалки за тесто, използвайте ги и месете само 5 мин. Прехвърлете тестото в голяма чиста купа, похлупете с намаслено прозрачно фолио и оставете на стайна температура за около 1 час, докато удвои обема си.

2. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване) и покрийте най-голямата си тава с хартия за печене. Сложете кутията от сиренето камамбер в средата на тавата.

3. Омесете отново тестото на гладка топка и направете с пръсти отвор по средата. Внимателно разтеглете тестения обръч така, че да се разшири отворът и да може да поставите тестото около празната кутия.Щолен мъфини Щоленът на Коледа е любим сладкиш, но вие можете да го приготвите и под формата на мъфини, чийто аромат ще зарадва всеки по всяко време. ЗА 10-12 бр.; ПОДГ. 20 мин + охлаждане; ГОТВЕНЕ 20 мин1-2 ч.л. слънчогледово олио, за намасляване 200 г брашно 50 г смлени бадеми по 1 ч.л. бакпулвер и сода бикарбонат 1/2 ч.л. смляна канела 100 г захар 100 г марципан, нарязан на парченца 25 г шамфъстък, едро нарязан 50 г запечени филирани бадеми 25 г стафиди 50 г сушени череши или боровинки 50 г сушени кайсии, нарязани 2 големи яйца.

4. Оформете тестото с помощта на кухненска ножица на 20 ленти, като започнете от външната страна навътре, без да стигате до края близо до кутията с камамбер. Ако ивиците бекон или панчета са по-широки, разполовете ги по дължина и ги разтеглете леко. Навийте спираловидно всяка около 20-те тестени ленти. Извадете внимателно кутията със сирене и оставете настрана.

5. Изрежете стърчащите краища на тестените пръчици с ножицата, намажете ги с малко зехтин и ги запечете за 15 мин.

6. През това време разопаковайте камамбера и сложете отгоре стръковете мащерка. Намажете повърхността със зехтин и поръсете с малко черен пипер. Извадете тавата от фурната и сложете сиренето в кутийката. Запечете за още 5 мин, докато тестото стане златисто и хрупкаво, а сиренето омекне.

ЗА ПОРЦИЯ (10): 256 ккал, 10 г мазнини, 5 г наситени мазнини, 29 г въглехидрати, 1 г захари, 1 г фибри, 12 г протеини, 1,4 г сол.

Коментирай
Харесай 4 Моника Михова Kety rtrifonov gevivladislavova

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Коледа и Новa година Предястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата с пушена пъстърва, фенел, ябълки и цвекло

Goodfood 15 м

Препоръчани

Коментари

.....................................