Запечен камамбер и пръчици, увити в бекон

Запечен камамбер и пръчици, увити в бекон

Подготовка 40 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 8
Автор: Goodfood

Много са лесни и могат да се приготвят предварително. Запечете пръчиците за 15 мин, охладете и ги оставете покрити до 1 ден. Преди да сервирате, добавете сиренето в средата и запечете за 10 мин на 190°С (170°С с обдухване).

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
256 ккал 10 г 5 г 29 г 1 г 1 г 12 г 1 г
Захар Фибри Протеини Сол 1 г 1 г 12 г 1 г
256 ккал 10 г 5 г 29 г 1 г 1 г 12 г 1 г

Продукти

  • 400 г бяло брашно
  • 7 г пакетче суха мая
  • 2 ч.л. английска горчица на прах
  • 1 ч.л. захар
  • 2 ч.л. листа Мащерка и още няколко стръкчета за сиренето
  • 1 с.л. зехтин и още малко за намасляване
  • 250 г сирене камамбер в кутия
  • 20 резена бекон или панчета

Приготвяне

1. Смесете заедно брашното, маята, горчицата на прах, 1 1/2 ч.л. сол, захарта, листата мащерка и 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер. Разбъркайте вътре 250 мл хладка вода, оформете с ръце тесто, прехвърлете го върху набрашнена работна повърхност и месете 10 мин, докато стане гладко и еластично. Ако разполагате с кухненски миксер с бъркалки за тесто, използвайте ги и месете само 5 мин. Прехвърлете тестото в голяма чиста купа, похлупете с намаслено прозрачно фолио и оставете на стайна температура за около 1 час, докато удвои обема си.

2. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване) и покрийте най-голямата си тава с хартия за печене. Сложете кутията от сиренето камамбер в средата на тавата.

3. Омесете отново тестото на гладка топка и направете с пръсти отвор по средата. Внимателно разтеглете тестения обръч така, че да се разшири отворът и да може да поставите тестото около празната кутия.Щолен мъфини Щоленът на Коледа е любим сладкиш, но вие можете да го приготвите и под формата на мъфини, чийто аромат ще зарадва всеки по всяко време. ЗА 10-12 бр.; ПОДГ. 20 мин + охлаждане; ГОТВЕНЕ 20 мин1-2 ч.л. слънчогледово олио, за намасляване 200 г брашно 50 г смлени бадеми по 1 ч.л. бакпулвер и сода бикарбонат 1/2 ч.л. смляна канела 100 г захар 100 г марципан, нарязан на парченца 25 г шамфъстък, едро нарязан 50 г запечени филирани бадеми 25 г стафиди 50 г сушени череши или боровинки 50 г сушени кайсии, нарязани 2 големи яйца.

4. Оформете тестото с помощта на кухненска ножица на 20 ленти, като започнете от външната страна навътре, без да стигате до края близо до кутията с камамбер. Ако ивиците бекон или панчета са по-широки, разполовете ги по дължина и ги разтеглете леко. Навийте спираловидно всяка около 20-те тестени ленти. Извадете внимателно кутията със сирене и оставете настрана.

5. Изрежете стърчащите краища на тестените пръчици с ножицата, намажете ги с малко зехтин и ги запечете за 15 мин.

6. През това време разопаковайте камамбера и сложете отгоре стръковете мащерка. Намажете повърхността със зехтин и поръсете с малко черен пипер. Извадете тавата от фурната и сложете сиренето в кутийката. Запечете за още 5 мин, докато тестото стане златисто и хрупкаво, а сиренето омекне.

ЗА ПОРЦИЯ (10): 256 ккал, 10 г мазнини, 5 г наситени мазнини, 29 г въглехидрати, 1 г захари, 1 г фибри, 12 г протеини, 1,4 г сол.

Коментирай
Харесай 4 Моника Михова Kety rtrifonov gevivladislavova

Тагове

А-Я рецепти Декември Европейска кухня Коледа и Новa година Предястия

Опитайте още

Сготви

Харесай Кралският черешов трайфъл на Мери

Goodfood 1 ч 5 м
Сготви

Харесай Крем супа от тиква и леща

Goodfood 50 м , зеленчуков бульон, червена леща, сметана, Чесън, сол, зехтин, мащерка, тиква, захар, лук 10 продукта
Сготви

Харесай Хапки с макарони и сирене

Goodfood 1 ч 25 м , пълномаслено мляко, моцарела, нарязана на 36 парченца, глави лук шалот, ситно нарязани, чедър настърган, макарони, дижонска горчица, малки питки, брашно, яйце, разбито, масло, крем сирене 11 продукта
Сготви

Харесай Пачуърк тарта с ягоди и цариградско грозде

Goodfood 1 ч 40 м

Препоръчани

Коментари

..................................