Месно руло с извара, спанак и бадеми

Месно руло с извара, спанак и бадеми

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Рецептата е на Павлина Петкова от блога La Casa Perfetta.

Продукти

  • 500 г говежда кайма
  • 500 г свинска кайма, може да се замести с агнешка
  • 1 с.л. риган
  • 1/2 ч.л. Индийско орехче
  • 1 яйце
  • 3 с.л. галета
  • 2 стръка Зелен лук
  • 200 г пресен спанак
  • 200 г извара
  • 40 г пармезан
  • 50 г бадеми
  • 200 г бекон, нарязан на тънки ивици
  • морска сол
  • зехтин
  • 400 г консервирани белени домати
  • прясна Мащерка

Приготвяне

1. Подгответе форма за кекс с големина 30/10 см и я покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната до 180°С. В кухненски робот смесете каймата, яйцето, галетата, ригана, индийското орехче и солта. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. Оставете настрана.

2. В тиган загрейте зехтина и леко задушете зеления лук заедно с бадемите. Разбъркайте и оставете на котлона за 4-5 минути. Свалете от котлона,  добавете спанака, изварата и пармезана, разбъркайте.

3. Разстелете каймата върху свежо фолио, за да можете лесно да го навиете. Разстелете плънката равномерно отгоре и навийте стегнато руло. Поставете го с ръба надолу във формата. Отгоре покрийте с ивици бекон. Печете 45 минути.

4. След като е готово, извадете рулото от формата с помощта на хартията. Прецедете соса, който се е отделил при печенето. Сипете го в касерола заедно с пасираните белени домати, клонка прясна мащерка и щипка сол. Сложете на слаб огън и гответе около 25 минути. Сервирайте рулото, полято със соса, и хубаво червено вино, прекрасно си отива с Каберне Совиньон.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Април Европейска кухня Май Рецепти на гости Ястия с месо

Опитайте още

Препоръчани

Коментари