Пилешко с киноа в един съд

Пилешко с киноа в един съд

Подготовка 5 мин Приготвяне 30 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Лесно ястие с витаминозни зеленчуци и киноа, пълна с минерали

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
529 ккал 12 г 1 г 52 г 15 г 6 г 50 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 15 г 6 г 50 г 0 г
529 ккал 12 г 1 г 52 г 15 г 6 г 50 г 0 г

Продукти

  • 1 с.л. студено пресовано рапично олио
  • 2 пилешки гърди без кожа (около 300 г)
  • 1 средна глава лук, нарязана на 12 резена
  • 1 червена чушка, без семките, нарязана
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 100 г зелен боб, почистен и нарязан на половинки
  • ¼ – ½ ч.л. едро смлян лют червен пипер, на вкус
  • по 2 ч.л. смлян кимион и смлян кориандър
  • 100 г сурова киноа
  • 85 г замразена Сладка царевица
  • 75 г кейл, едро накъсан

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голям тиган. Овкусете пилешкото и го запържете на умерен до силен огън за 2-3 мин от всяка страна до златисто. Прехвърлете го в чиния. Добавете лука и чушката в тигана и пържете 3 мин, като разбърквате, докато омекне и леко покафенее.

2. Сложете чесъна и боба и запържете с разбъркване за 2 мин. Добавете лютия червен пипер и подправките и разбъркайте със зърната киноа и царевицата. Сипете вътре 700 мл кипнала вода с ½ ч.л. едро смляна морска сол и оставете да заври.

3. Върнете пилешкото в тигана и го гответе 12 мин, като разбърквате редовно и го обръщате от време на време. Добавете кейла и гответе още 3 мин, докато зърната киноа и пилешкото станат готови.

Коментирай
Харесай 1 Никол

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Св. Валентин Февруари Ястия с месо

Опитайте още

Сготви

Харесай Гранола с портокал и малини

Goodfood 40 м , настъргана кора на портокал, овесени ядки, филирани бадеми, запечени, канела на прах, сокът от 2 портокала, микс семена, сушени и замразени малини или ягоди 7 продукта
Сготви

Харесай Мини фритата с котидж сирене и спанак

Goodfood 35 м

Препоръчани

Коментари

..................................