Мароканска рибена яхния

Мароканска рибена яхния

Подготовка 15 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Това бързо и лесно ястие в един съд е пълно с полезни зеленчуци и парченца риба, което го превръща в здравословна и пълноценна вечеря.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
448 ккал 12 г 2 г 49 г 26 г 13 г 29 г 0 г
Захар Фибри Протеини Сол 26 г 13 г 29 г 0 г
448 ккал 12 г 2 г 49 г 26 г 13 г 29 г 0 г

Продукти

  • 1 с.л. студено пресовано рапично олио
  • 1 средна глава лук, тънко нарязана
  • 2 тънки стръка праз лук, почистени и нарязани
  • ½ малка глава фенел, разделена на 4 и много тънко нарязана
  • 2 големи скилидки чесън, тънко нарязани
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • ½ ч.л. едро смлян лют Червен пипер
  • ¼ ч.л. смляна канела
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 375 г сладки картофи, обелени и нарязани на парчета
  • 1 жълта и 1 червена чушка, без семките, нарязани на парчета
  • 400 г консерва нахут, отцеден и изплакнат
  • сокът от 1 голям портокал, кората дебело нарязана с белачка за картофи
  • 200 г филе от треска, нарязано на парчета
  • 200 г дива сьомга, без кожа, нарязана на парчета
  • ½ малка връзка Магданоз , едро нарязан

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голяма касерола или тенджера и леко запържете лука, праза и фенела за 10 мин, като разбърквате от време на време или докато зеленчуците омекнат добре и леко покафенеят. Добавете чесъна и подправките и гответе още 30 сек. Овкусете добре със смлян черен пипер.

2. Сложете нарязаните домати, сладките картофи, чушките, нахута, портокаловия сок и корите с 300 мл вода да кипнат. Похлупете леко и варете 20 мин, като разбърквате от време на време, докато картофите омекнат, но не се разпадат.

3. Добавете парчетата риба във врящата течност и похлупете. Поширайте на умерен огън 3-4 мин, докато рибата стане готова. Овкусете и сервирайте, поръсено с магданоз.

ЗА ПОРЦИЯ: 448 ккал, 12 г мазнини, 2 г наситени мазнини, 49 г въглехидрати, 26 г захари, 13 г фибри, 29 г протеини, 0,7 г сол.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Основни Св. Валентин Февруари

Опитайте още

Сготви

Харесай Лимонов мус

Goodfood 10 м , лимон, сладкарска сметана, бисквити, лимонов крем 4 продукта
Сготви

Харесай Пай с меренг и нар

Goodfood 1 ч 40 м , зърна от нар, портокалов мармалад, фино царевично брашно, брашно, за поръсване, захар, белтъци, пълномаслено мляко, масло, маслено тесто, портокали, бяла захар, царевично брашно, жълтъци 13 продукта
Сготви

Харесай Палачинки с накъсано сусамово пилешко и пикантен сос от сливи

Goodfood 2 ч 30 м

Препоръчани

Коментари

.................................